Obavijesti

News

Komentari 95

'Neprimjerena je usporedba nevinog Miloševića i Gotovine'

'Neprimjerena je usporedba nevinog Miloševića i Gotovine'
1

Slobodan Milošević nije zločinac i nije osuđen, nevin je ubijen u haaškom kazamatu - za razliku od hrvatskih generala kaže srpski ministar za infrastrukturu Mrkonjić

VIDEO

Ministar za infrastrukturu u vladi Srbije, Milutin Mrkonjić kaže kako je nedopustivo uspoređivati Slobodana Miloševića i hrvatske generale koji su osuđeni u Haagu, objavili su mediji u Srbiji.

- Držim krajnje neprimjerenim - bilo s koje strane dolazilo - usporedbe hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Haagu za zločine prema Srbima, i Slobodana Miloševića koji nije zločinac i koji nije osuđen, nevin je ubijen u haaškom kazamatu - piše B92 pozivajući se priopćenje koje potpisuje "inženjer Milutin Mrkonjić". U priopćenju se navodi kako on, zbog svakodnevnih obveza na završnim radovima na sjevernom kraku Koridora 10, nije mogao ranije se oglasiti povodom "najavljenog ukora" predsjednika Srbije Borisa Tadića, zbog toga što je posjetio grob Miloševića u Požarevcu, piše agencija Beta, a prenosi B92.  

Mrkonjić je dodao kako Tadićev "ukor" do njega nije stigao, ali da kritika zbog posjeta Miloševićevom grobu znači Tadićevo "neshvatljivo... prihvaćanje iste ravni između osuđenih hrvatskih generala i bivšeg predsjednika Srbije i SRJ". Tadić je kritizirao premijerku Hrvatske Jadranku Kosor jer je na proslavi Oluje u Kninu posebno pozdravila generale Anta Gotovinu i Mladena Markača, prvostupanjski osuđene u Tribunalu zbog zločina nad Srbima, a potom je Tadić u Hrvatskoj kritiziran jer je stavio zamjerku premijerki i jer je "tolerirao odlazak" ministra na grob Miloševića i poslije u Viminacijumu rekao da je kritizirao Mrkonjića kao što je kritizirao i Jadranku Kosor, podsjeća B92.

Mrkonjić je danas najavio kako će nastaviti posećivati grob Milošević i nazvao ga "prijateljem".

- Istine radi, ali samo donekle, mogu i razumjeti jed gospođe Kosor koja - dok ja, eto, mogu u miru jednog požarevačkog vrta, kraj humke Slobodana Miloševića, odati poštu preminulom predsjedniku i heroju - ona to ne može osnivaču njene partije i "ocu nacije" Tuđmanu jer za to, kako ističu hrvatski mediji, nema dozvolu Tuđmanove obitelji - mudruje Miloševićev prijatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...