Obavijesti

News

Komentari 0

Nervozni Šeks derao se na Dinka Burića i tražio stražare

Nervozni Šeks derao se na Dinka Burića i tražio stražare
4

Zamjenik B. Glavaša, Dinko Burić, nastavio je govoriti iako mu je isteklo vrijeme. Naljutio je Šeksa i Jarnjaka. SDP traži da Kosor objasni izjavu mađarskog kolege

VIDEO

U prvom nastupu u Saboru Dinko Burić (HDSSB), koji u zastupničkim klupama mijenja Branimira Glavaša, iznervirao je potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

- Kolega Burić izvolite napustiti govornicu - vikao je Šeks na Burića koji nije želio napustiti govornicu iako mu je isteklo vrijeme za raspravu.

- Gospodine Burić, gospodine Burić, straža! - bespomoćno je grmio Šeks na HDSSB-ovaca. Oduzeo mu je riječ i izrekao opomenu, a Burić je nastavio po svom. Tek kad je rekao sve što mu je bilo na umu vratio se u svoju klupu. Njegov istup u kojem je prozvao vlast za sramotan odnos prema Slavoniji i Baranji izazvao je lavinu ispravaka netočnih navoda iz HDZ-ovih klupa, a Burić je i s njima nastavio polemiku.

- Nemojte to raditi. Molim vas, ne možete na taj način raspravljati i ne smijete. Imate poslovnik i bilo bi pametno da ga proučite. To vam nije normalno ponašanje u Saboru - obračunao se s HDSSB-ovcem predsjedavajući Ivan Jarnjak koji je zamijenio Šeksa.

Laže li premijerka ili mađarski premijer Orban? 

SDP je u srijedu zatražio da premijerka Jadranka Kosor dođe u Sabor i objasni novonastalu neugodnu diplomatsku situaciju. Naime, navodno je Kosor rekla da je o Ini telefonski razgovarala s mađarskim premijerom Orbanom, no njegov ured to je demantirao. Potom je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću priopćeno da Kosor nikad nije dala spornu izjavu.

- Mađarski premijer je svojim demantijem optužio premijerku da ne govori istini ili jednostavnije i posve ne diplomatski rečeno, da laže. To nije uvreda samo premijerki, nego cijeloj Hrvatskoj, građanima i mislim da Sabor koji mora štiti interese zemlje, preko takve uvrede ne može prijeći - rekao je Stazić. 

Šeks zahtjev prenio premijerki 

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je da će premijerki prenijeti zahtjev SDP-a, ali se ona u Saboru nije pojavila. Na zahtjev se osvrnuo i čelnik SDP-a Zoran Milanović.
- Premijerka i Vlada imali su nekoliko dana, koji im je mađarska strana očito ostavila, da sami demantiraju da razgovora nije bilo. Kada to nisu napravili, to je učinio mađarski premijer. Znate, ovo je složena igra i ako ne znate igrati 'Čovječe ne ljuti se', ne možete igrati ni šah - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije