News

Komentari 0

Nesebično dajete svoja srca i to nam je bila inspiracija za statuu

Nesebično dajete svoja srca i to nam je bila inspiracija za statuu

Nakon šest godina Ponos Hrvatske opet ima novu statuu, i to sa zlatnim motivom

Svakom je dobitniku nagrade sigurno jedan od najuzbudljivijih momenata onaj kad kroči na pozornicu i stisne taj kipić - simbol svoje žrtve, svog truda, svog zalaganja da Hrvatsku učini boljim mjestom za život, simbol dobrote koju ima u srcu i nesebično je daje drugima.

Ove će godine dobitnici primiti statuu upravo u obliku srca, a opraštamo se od dosadašnje koju su naši dobitnici dobivali posljednjih šest godina.

Ovogodišnju statuu Ponos Hrvatske osmislila je i izradila dugogodišnja partner tvrtka 24sata - Super HiK agencija za sve d.o.o. Za sebe tvrde kako vole izazovne projekte i poslove koji otvaraju prostor za inovativna rješenja, suvremenu tehnologiju te moderne promotivne proizvode i materijale. Novom statuom koju su prema našim željama izradili za ovu prestižnu nagradu to su i potvrdili.

- Izrađena je od donjeg dijela, odnosno postolja od pjeskarenog bračkog kamena i gornjeg dijela u obliku srca od pjeskarenog pleksiglasa s lagano zaobljenim rubovima. Unutar srca nalazi se umetak od mesinga prekriven zlatnim listićima, koji predstavlja lik čovjeka s ispruženim rukama. Sama statua teži gotovo 2,5 kilograma i bilo je potrebno gotovo osam sati da se izradi svaki pojedini primjerak - rekao je Oleg Amelin, koji je napravio idejno rješenje statue.

Kako bi naš dugogodišnji projekt bio uvijek iznova atraktivan, trudimo se neprestano ga nadopunjavati, uvoditi svježe i originalne ideje u njega te ga neprestano unapređivati. Naravno, želja nam je da u srži ostane isti, da mu glavni cilj bude promocija najviših ljudskih vrijednosti i da one postanu inspiracija za kompletno društvo.

Ove smo godine, uz promjenu statue, osmislili i dvije nove kategorije, a to su školstvo i ekologija te smo dodatno pozvali vas, drage čitatelje, da nam pomognete odabrati heroje za te dvije skupine. Nakon mnogobrojnih prijava smo uspjeli. Sve detalje saznat ćete ako budete pratili priče o našim herojima u novinama 24sata, počevši od 10. veljače, zatim na našem webu i u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Ne propustite ni izravni prijenos dodjele nagrade Ponos Hrvatske 1. ožujka, na Drugom programu HRT-a u 20.05 sati.

Partneri projekta su Erste, INA, OTP banka, KONČAR, Hrvatska Lutrija, Fina, Studenac, Prvo plinarsko društvo i Međimurska županija.

Najčitaniji članci