Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

'Neslužbene laži Kuščevića ne komentiramo, imamo potpise'

Hrvatski su građani, kako kažu, dali 30 000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 je 1. referendumsko pitanje i 407.469 za pitanje 2. referendumsko pitanje)...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
48 komentara

Nakon što su mediji sinoć neslužbeno objavili da inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj ipak nisu prikupile dovoljno potpisa za referendume, što je navodno pokazala provjera, oglasili su se iz inicijative Narod odlučuje. 

Oni tvrde kako su sigurni da su prikupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. 

KUŠČEVIĆ: PROVJERA JOŠ TRAJE Za referendume su potpisivali umrli pa čak i državljani BiH?

Hrvatski su građani, kako kažu, dali 30 000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 je 1. referendumsko pitanje i 407.469 za pitanje 2. referendumsko pitanje).

KUŠČEVIĆ O REFERENDUMU 'Kontrola potpisa još traje, sve će se službeno znati do srijede'

- Demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru preduvjet je borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske. GI Narod odlučuje ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje ministar Kuščević iznosi službeno, priopćeno je iz inicijative.

Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je bila povjerena provjera potpisa, navodno je pronašla brojne nepravilnosti i utvrdila da ni jedna referendumska inicijativa nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje državnih referenduma.

Iz inicijative Istina o Istanbulskoj najavljeno je da će se o tome očitovati na konferenciji za novinare u 13,30 sati u Hrvatskom saboru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message