News

Komentari 196

Neslužbeni rezultati: Plenković premoćno vodi nad Kovačem

Neslužbeni rezultati: Plenković premoćno vodi nad Kovačem

Plenković prema neslužbenim rezultatima vodi s omjerom 80 posto naspram 20 posto za Miru Kovača. Kovač je Plenkoviću već čestitao na pobjedi

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a objavilo je neslužbene rezultate unutarstranačkih izbora prema kojima Plenković i njegov tim premoćno vode. 

- Izlaznost birača bit će između 60.000 i 70.000, što je obzirom na okolnosti s koronavirusom izvrsno - rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naime, prema rezultatima s 371 obrađenog biračkog mjesta od ukupno 586, Plenković pobjeđuje s 36.752 glasa, odnosno 80 posto naspram Kovača koji je dobio 9.294 glasa. Za funkciju zamjenika predsjednika, birači su odabrali Tomu Medveda i to njih 32.675. Ivan Penava dobio je 12.572, odnosno 28 posto. Za potpredsjednika stranke najviše je dobio Oleg Butković, 19 posto ili 28.198 glasova, Ivan Anušić 25.489 glasova, Branko Bačić 24.560, Zdravka Bušić 21.007, zatim slijede Davor Ivo Stier s 14.269, Tomislav Tolušić s 12.263, Milijan Brkić s 12.082 glasa, Hrvoje Tomasović s 5.318 te Ivan Kujundžić 4.756 glasa.

- Ovi izbori pokazali su kakvu stranku članice i članovi HDZ-a žele. HDZ je bio, sada je i bit će stranka desnog centra, demokršćanska, narodnjačka, koja baštini politiku prvog predsjednika, a nikako ekstremna i radikalna, što je, nažalost, bio dio poruka jednog dijela kandidata na ovim izborima. Mi ćemo po završetku ovih izbora nastaviti s pripremama za parlamentarne izbore vodeći računa o situaciji s koronavirusom, a nastavak našeg biračkog procesa bit će najvjerojatnije na neko vrijeme zaustavljen, odgođen do nekih boljih vremena - rekao je Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oleg Butković na Novoj TV je rekao da će Plenković ostati predsjednik, a zamjenik Tomislav Medved, dok su se potpredsjednici još brojali. Članovi s terena javljaju rezultate i objavljuju ih.

Iz niza gradova stižu infomacije da vodi cijeli Plenkovićev tim, a Miro Kovač je već ranije čestitao Plenkoviću na pobjedi.

Kako je brojanje glasova odmicalo, čini se da su baš nitko iz Kovačeva tima neće u vrh stranke. 

- Očito je naš potop. Izgleda da ne prolazi niti jedan iz našeg tima. Očito su predsjednici županijskih organizacija odradili svoj posao. Nemam što nego čestitati - kaže nam sugovornik iz Kovačeva tima.

Najčitaniji članci