News

Komentari 26

"Nesretnu majku ne treba osuđivati, već joj pomoći"

"Nesretnu majku ne treba osuđivati, već joj pomoći"

Ana Radić dijete je rodila sama, a potom strepila za zdravlje bebe dok je radila. Psihologinja tvrdi da se Ani trebalo pomoći zbog teške situacije

Psihologinja Mirjana Nazor smatra da su pritisak oca djeteta da abortira i strah od sramote koju će nanijeti obitelji već u začetku na Anu Radić, mladu ženu kojoj je prije nekoliko dana preminula 20 dana stara beba, stavili velik pritisak. Rodila je dijete potpuno sama i potom strepila za zdravlje svaki trenutak dok je radila. Nimalo ne iznenađuje što je smršavjela i ostala bez mlijeka.
- Djevojka u toj situaciji nije mogla racionalno razmišljati, a nije isključeno ni da je patila od postporođajne depresije - kaže dr. Nazor. Kad je potražila pomoć od bliske osobe i ponadala se da je njenim mukama kraj, uslijedila je smrt djeteta i novi šok.
- Nesretna djevojka je išla iz jedne traume u drugu - dodaje dr. Nazor. Ljuti je pomalo i licemjernost društva te sustava koji se zaklinje svima pomagati, a okreće glavu od problema.
- Policija je goni po službenoj dužnosti, a osuda javnosti je posljednje što joj treba - smatra psihologica. Apelira na djevojku da potraži stručnu pomoć.

Najčitaniji članci