News

Komentari 17

Nestali Boeing traže brodovi i helikopteri, vidjeli i eksploziju? 'Bojimo se da se srušio u more'

Nestali Boeing traže brodovi i helikopteri, vidjeli i eksploziju? 'Bojimo se da se srušio u more'

Indonezijska mornarica našla je lokaciju za koju pretpostavljaju da se ondje nalazi srušeni Boeing. Rasporedili su pet ratnih brodova. Mornarica je također poslala i ronioce. Potvrdio je to kontraadmiral Abdul Rashid, donosi CNN.

Spasilački timovi za traganje u subotu navečer reflektorima su osvjetljavali tamne vode uz obalu indonezijske prijestolnice u potrazi za putničkim zrakoplovom sa 62 osobe, koji je nedugo nakon polijetanja izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara.

Sudbina putnika i članova posade nepoznata zrakoplova Boeing 737-524 već satima je nepoznata. S radara se izgubio samo četiri minute nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke u Jakarti, Soekarno-Hatte.

U zrakoplovu starom 27 godina nalazilo se 56 putnika sa šest članova posade, sedam djece među kojima tri bebe, javlja the Sun.

Za sada su pronađene krhotine, kabeli, komadi tkanine kako plutaju na površini mora. Lokalni stanovnici rekli su da su čuli dvije eksplozije. 

Indonezijska mornarica našla je lokaciju za koju pretpostavljaju da se ondje nalazi srušeni Boeing. Rasporedili su pet ratnih brodova. Mornarica je također poslala i ronioce. Potvrdio je to kontraadmiral Abdul Rashid, a donosi CNN.

Zrakoplov je kasnio u polasku 30 minuta zbog obilne kiše. 

- Letio je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu - rekao je ministar prometa Budi Karya Sumadi. Na konferenciji za novinare dodao je kako su vlasti zabrinute zbog ove nesreće, a zatim je najavio akciju potrage za zrakoplovom.

Zamjenik operativnog odjela Nacionalne agencije za traganje i spašavanje Bambang Suryo Aji, rekao je kako se strahuje da je zrakoplov pao u more između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte:

- Po dosad raspoloživim informacijama, na tom je području pronađeno nekoliko krhotina za koje sumnjamo da su pripadale zrakoplovu. One su već na našem brodu na kojemu ćemo obaviti daljnju istragu - rekao je. 

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera tipa Super Puma kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovjednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

26 godina star zrakoplov prevozio je 56 putnika, među kojima je bilo sedmero djece i šestero članova posade, rekli su dužnosnici.

Podaci švedske internetske usluge Flightradar24 ukazuju na to da je zrakoplov iznenada, četiri minute nakon polijetanja smanjio brzinu i izgubio visinu.

Načelnik okruga u kojemu je zrakoplov nestao za internetsku stranicu Kompas.com je kazao da su lokalni ribari vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

Ista internetska stranica navodi i da je istražiteljski tim ministarstva prometa, po svemu sudeći pronašao i dijelove tijela.

Polijetanje aviona na letu SJ-182 zbog obilne je kiše bilo odgođeno 30 minuta, rekao je novinarima direktor zrakoplovne tvrtke Jefferson Irwin Jauwena.

Surjanto Tjahjono, šef Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza rekao je da se priprema podvodna potraga za crnim kutijama.

U listopadu 2018. Boeing 737 Max, koji je letio pod zastavom najvećega indonezijskog avioprijevoznika Lion Aira srušio se u Javansko more, pri čemu je smrtno stradalo svih 189 putnika i članova posade.

Najčitaniji članci