Obavijesti

News

Komentari 14

Nestalog Spasenija Novkovića pronašli mrtvog pokraj Knina

Nestalog Spasenija Novkovića pronašli mrtvog pokraj Knina
1

Starac je zajedno sa 200 drugih stanovnika ugroženih sela evakuiran i noćio je u kninskoj vojarni. Sutradan su autobusom vraćeni, a Novković je još morao pješice

VIDEO

Iako u eksploziji 1800 tona granata i drugog streljiva u vojarni Stara Straža u Pađenama kraj Knina 13. rujna nije bilo ljudskih žrtava, jedan starac iz susjednog Radljevca smrtno je stradao tijekom evakuacije. 

Policija je izvijestila da je u Žagroviću pronađen leš muškarca. Utvrdili su da se radi o Spaseniju Novkoviću (79), koji je nestao 14. rujna 2011.

Starac je zajedno sa 200 drugih stanovnika ugroženih sela evakuiran i noćio je u kninskoj vojarni HV-a Andrija Matijaš-Pauk. Sutradan oko 13 sati su svi autobusima vraćeni u svoja sela, ali stari, bolesni i teško pokretni Spasenije nije se uspio vratiti kući. Sin koji ga je došao obići prijavio je nestanak, a potraga nije dala rezultata dok na tijelo nije slučajno naišao seljanin.

- Nije utvrđena sumnja da je Spasenije stradao od posljedica eksplozije, ni nekog kaznenog djela, ali zbog poodmaklog stadija raspadanja tijela nije bilo moguće precizno utvrditi uzrok smrti - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor. S obzirom da je Spasenije pronađen nekoliko kilometara od svoje kuće, očito je da su ga iz autobusa iskrcali predaleko, a on sam nije znao ili mogao pronaći put.

Mještani Radljevca, koji su zajedno sa Novkovićem u srijedu 14. rujna oko 13.15 sati autobusom dovedeni u selo, kažu da je starac iskrcan na autobusnoj stanici kod gusterne u u Rašulama, oko 2,5 kilometra od njegove kuće. Nije inzistirao da ga odvede pred kuću, te se iskrcao i pokušao naći put. Međutim, u to doba ponovno su počele odjekivati eksplozije vojarni pa su mještani uvjereni da je, umjesto prema svojoj  kući, Spasenije krenuo bježati u suprotnom smjeru.

Gotovo mjesec dana poslije pronašao ga je mještanin Žagrovića Jovo Nonković, koji je u skriveni krš krenuo odbaciti iznutrice zaklanog janjeta. Kako je ispričao mještanima, nabasao je na tijelo koje je ležalo na boku. Ispala mu je jedna cipela i bio je gol od pasa. Košulja kratkih rukava bila je ispod njega, zbog čega su zaključili da je starac pao pokušavajući je skinuti ili obući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...