Obavijesti

News

Komentari 16

Kapetanu kruzera pred kućom građani skandirali 'Sramota!'

Kapetanu kruzera pred kućom građani skandirali 'Sramota!'
7

Žena se policiji javila u Njemačkoj, no još 21 čovjek s kruzera se smatra nestalim. Talijani su objavili kako je prva identificirana žrtva Mađar koji je svirao u orkestru

VIDEO

Kako javlja talijanski Corriere della Serra, kapetan Coste Concordie Francesco Schettino stigao je kući u mjesto Metta di Sorrento. U pratnji policije, supruge i brata izbjegao je fotografe i novinare koji su ga čekali pred vratima te ušao na stražnji ulaz. Uz novinarske ekipe pred kućom su stajali i mještani koji su kapetanu skandirali 'Sramota, sramota!'. 

Nestalu ženu s kruzera našli u Njemačkoj

Njemica koja je bila na popisu nestalih nakon nasukavanja kruzera Costa Concorida pronađena je živa u Njemačkoj, javlja AP. Gertrude Goergens sama se javila policiji nakon čega je broj nestalih stao na 21. Od nesreće u petak 13. siječnja spasioci su pronašli ukupno 11 tijela poginulih putnika. 

Talijanske vlasti su u srijedu navečer objavile kako su identificirali prvu pronađenu žrtvu na Costi Concordiji. Riječ je o 38-godišnjem Mađaru Sandoru Feheru koji je na brodu radio kao violinist u orkestru. Njegovo tijelo spasioci su pronašli unutar kruzera, a identificirala ga je majka koja je iz Mađarske doputovala u talijanski Grosetto, objavilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova. 

Pijanist Jozsef Balog koji je zajedno s poginulim Feherom svirao u orkestru rekao je kako je violinist nosio pojas za spašavanje no odlučio se vratiti u svoju kabinu kako bi uzeo svoju violinu. Zadnji put je viđen na palubi na putu prema čamcu za spašavanje. Prema riječima Baloga, Feher je pomagao djeci da navuku pojase za spašavanje prije nego je krenuo prema svojoj kabini. 

Potragu za nestalima su prekinuli u srijedu nakon što se kruzer pomaknuo više od metra, javlja Reuters. Zbog proklizavanja kruzera za sada je odgođeno ispumpavanje goriva iz kruzera teškog 114.500 tona. Stručnjaci su pripremljeni za ispumpavanje 2300 tona goriva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...