Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestao je svećenik: 'Nek ’je sa ženom, samo da je živ...'

Fra Igora Barišića iz Župe Hrastovica nitko nije čuo ili vidio od 21. kolovoza, brat se boji išta reći bolesnoj majci. U trenutku nestanka fra Igor na sebi je imao donji dio trenirke, tamniju majicu dugih rukava i tenisice

Foto: Radio Banovina
94 komentara

Nemamo informaciju o Igoru, a što je najgore, ne poznajemo nikoga od njegovih prijatelja s kojima se družio. Nadamo se i molimo Bogu da nam se javi, rekao je Zdenko Barišić, bat fra Igora Barišića (38).

Fra Igor, rođen u Slavonskom Brodu, koji je svećeničku dužnost obavljao u Župi Hrastovica kraj Petrinje, nestao je još u srijedu, 21. kolovoza.

Njegov nestanak policiji prijavio je svećenik iz Iloka koji ga je trebao doći zamijeniti u Hrastovici. Mladi fratar se nije javljao nekoliko dana i svećenik je prijavio njegov nestanak jer baš nitko od župljana nije znao gdje se fra Igor nalazi. Ni njegova obitelj u Slavonskom Brodu ne zna gdje bi mogao biti.

– Majci još nismo rekli da ga nema jer je teški srčani bolesnik. Bojimo se da bi je to moglo dokrajčiti. Igor nikad dosad nije odlazio na dulje, a da se ne bi javio - istaknuo je Igorov brat Zdenko, koji se nada da će sve završiti dobro.

- Razgovarajući sa mnom nikad nije pokazivao sklonost prema nekoj ženi, mada bismo sad mi u obitelji voljeli da je to u pitanju, samo neka je živ. Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo da nam se moj brat javi – rekao je Zdenko Barišić.

Fra Igor Barišić je visok 170 cm, ima crnu kosu i smeđe oči.

– Zaprimili smo prijavu o nestanku svećenika i odmah se dali u potragu. Još policija obavlja razgovore s ljudima koji bi možda mogli nešto više znati o njegovu nestanku. Čim dođemo do nekih informacija, izvijestit ćemo javnost, od koje također očekujemo i pomoć u pronalaženju nestalog svećenika – istaknuo je Dario Kačmrčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke.

Večernji list piše da je fra Igor otišao bez oba mobitela te da mu je automobil pronađen u Petrinji. 

Možda vas zanima i ovo:
Message