Obavijesti

News

Komentari 29

Nesu card - hrvatski je izum kojem se svi u svijetu klanjaju

Nesu card - hrvatski je izum kojem se svi u svijetu klanjaju
1

Tvrtka Presencija patentirala je Nesu card, karticu koja štiti ljude od zračenja mobitela. Direktor Dražen Vulama najavljuje da će u prodaji biti od 1. rujna 2012.

VIDEO

Inovatori su u svojoj garaži godinama sjedili i mozgali nad uređajem koji bi mogao promijeniti svijet. Jedan ćelavi muškarac prepoznao je potencijal njihove inovacije i pobrinuo se da za nju čuje čitav svijet. Ovo nije priča o Steveu Jobsu i Appleu, nego o maloj hrvatskoj tvrtki Presencija iz Zagreba. I na njenu čelu je ćelavi muškarac Dražen Vulama koji promovira inovaciju koja bi mogla biti korisna milijunima ljudi. 

No njeni inovatori nisu golobradi “klinci”, nego dvojica samozatajnih umirovljenika - Slavko Lauš i Jurica Mavrović. Oni su izumili i patentirali Nesu card, malu karticu koja čovjeka štiti od opasnog zračenja mobilnih telefona i drugih uređaja.

- Napravljeno je mnogo istraživanja o štetnosti zračenja mobitela, a mnogo je ljudi pokušalo izumiti i rješenje za taj problem. No svi su pristupali tome krivo, pokušavali su eliminirati zračenje. To nije moguće jer mobitel bez zračenja jednostavno ne radi - objašnjava Vulama. Dodaje kako su oni problemu pristupili na drukčiji način.

- Mi se koncentriramo na čovjeka i njegovo zdravlje, ne na mobitel. I tako smo uspjeli. Godinama smo tražili prave materijale za izradu kartice. Pokušavali smo s raznima, istraživali po principu pokušaja i pogrešaka. Onda smo nakon puno rada napokon pronašli pravi sastav materijala koje moramo uvoziti iz Njemačke jer ih u Hrvatskoj nitko ne proizvodi. No to nije bio sav posao. Valjalo je godinama tražiti pravu ferkvenciju s kojom ćemo programirati karticu kako bi štitila čovjeka od opasnog zračenja - opisuje postupak inoviranja Vulama. 

Dodaje kako kartica djeluje tako da stabilizira čovjekovo energetsko polje i laički rečeno transformira negativnu energiju zračenja mobitela u neutralnu. No za djelovanje kartice ne traže da im se vjeruje na riječ. Karticu su poslali na testiranje renomiranim europskim institutima.

Među ostalima, karticu je ispitao i ruski institut Medis, inače izrazito cijenjen za takva istraživanja.

- Potvrdili su da Nesu card djeluje i štiti ljude od opasnog zračenja mobitela. No nisu samo instituti potvrdili da Nesu card funkcionira - objašnjava Vulama.

>>> Više čitajte u novom broju 24sataExpressa uz koji darujemo Autoatlas s kartama Hrvatske, Slovenije i BiH

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu