Obavijesti

News

Komentari 120

Nevenka Bečić: Ne odričem se svog brata Željka, a niti frizure

Nevenka Bečić: Ne odričem se svog brata Željka, a niti frizure
1

Saborska zastupnica i najpoznatija sestra u državi tvrdi da je Vlada dobila vlast u najgorem trenutku i zato im treba dati podršku. Linić je napravio par dobrih poteza

VIDEO

24express: Prošlog tjedna pohvalili su vas vladajući i oporbene stranke zbog izvrsne rasprave u Hrvatskom saboru. Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić čak vam je dao da izlažete duže od dopuštenog. Je li vam to imponiralo?

Uvijek kada se uhvatim nekog posla, dajem sve od sebe da ga što kvalitetnije odradim i ono za što sam se zauzela u pravilu odradim temeljito, savjesno, odgovorno i profesionalno. Naravno da sebe kao saborsku zastupnicu vidim u funkciji prezentiranja onih problema koji proizlaze iz važećih zakonskih propisa, a primjene kojih dovode do uskog grla u mnogim tvrtkama, zbog ili nedorečenosti određenog zakona ili zbog toga što se nije identificiralo pravo područje nastajanja određenih problema u privredi i to posebno u tijeku obavljanje gospodarskih djelatnosti kod pojedinih pravnih osoba. Ja, kao osoba s punih 34 i pol godina aktivnog rada u privredi, to doživljavam na jedan specifičan način u odnosu na kolege i kolegice koji to gledaju iz drugog kuta gledišta. Sve to analiziram s aspekta osobe koja je došla iz privrede i govorim pretežito o onome što je kamen spoticanja u gospodarstvu. I u tom smislu su moje rasprave malo drugačije od rasprava kolega političara, a ja se za riječ javljam isključivo u takvim raspravama.

24express: Jeste li požalili što ste ušli u politiku?

Ne žalim što sam prisutna u politici. U politiku sam ušla jer je tako odredio moj brat Željko Kerum. Inače, prije toga nikada nisam razmišljala o ulasku u politiku, niti sam vidjela svoj angažman na području politike. Željko je to htio, i zato sam tu. Nije mi žao, jer sve što postavim sebi za cilj, tome se u cijelosti predajem. Ovo shvaćam kao jednu radnu obvezu koju moram kvalitetno izvršiti. Takva sam bila u pristupu prema svim radnim zadacima.

24express: Ali, prema vašem savjesnom ponašanju u izvršavanju obveza saborske zastupnice, čini se da uživate u tome. Ili se varam?

To je moja obveza, a ponavljam da svemu čega se dohvatim pristupam savjesno i odgovorno. A što se tiče saborskog mandata, odnosno samog kandidiranja na parlamentarnim izborima, slijedila sam i slušala naloge svog brata. No sa mnom nitko, ni prije, ni sada, ni ubuduće nije i ne može upravljati. Sve radim isključivo prema vlastitoj savjesti.

24express: No vašeg brata uopće nema u Saboru. Mislite li da je to odgovorno?

Željko Kerum je odgovorna i poštena osoba. Rad jednog političara podrazumijeva, između ostalog, i rad na terenu, među građanima. Treba osluškivati bilo naroda, kretati se među njima, čuti njihove komentare, htijenja, kritike... Upravo to je Željko postavio sebi kao zadatak, a naprotiv, meni je dao nalog da kontinuirano i aktivno sudjelujem u parlamentarnom radu. Zna da će, budući da je postavio mene, Hrvatska građanska stranka ispuniti očekivanja svojih birača i opravdati svoj angažman u Saboru.

>>> Cijeli intervju pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela