Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nevjerojatna snimka iz Našica: Vozača skoro poklopio kamion

Samo čudo spasilo je vozača da ne pogine dok je istovarao cement u Našicama. Prikolica kamiona iznenada se počela rušiti, a za njom je krenula padati i kabina.

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

 Vozač je počeo trčati, a u cijeloj strci jedanput se i poskliznuo te pao.

Ispričao nam je to čitatelj koji nam je poslao snimku. Kamion se prevrnuo u zatvorenom dijelu tvornice Našicecementa u Našicama. Glasnogovornik PU osječko-baranjske potvrdio nam je kako su primili dojavu u ponedjeljak oko podneva. Kamion se zanio i prevrnuo na desni bok.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

 

Iz policije su nam potvrdili i kako je riječ o bosanskohercegovačkom vozaču. Iz cijele havarije izašao je bez ozljeda. Nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Na snimci koju nam je poslao čitatelj vidi se kako je vozač u trenutku istovara imao otvorena lijeva vrata kamiona. Dok je normalno istovarao cement, prikolica se iznenada nagnula i počela padati. Za sobom je povukla i kabinu kamiona. Šokirani vozač krenuo je trčati prije nego što se kabina srušila na njega, a u jednom trenu poskliznuo se i pao na pod. Ipak, brzo je ustao i naposljetku izvukao bez ozljeda. Na snimkama se vidi i da je tijekom prevrtanja kamiona puknulo prednje staklo na vozilu.

- Vozač je bio u šoku, isprva nije ni vidio da je prikolica počela padati, a kamoli da bi kabina kamiona mogla pasti na njega. Jedva je pobjegao i izvukao živu glavu. Pretpostavljam da ga je bilo strah. I mene bi bilo na njegovu mjestu - rekao nam je čitatelj.

Kako doznajemo, tijekom utorka tvrtka Našicecement pozvala je radnike da podignu kamion. Vozilo su uspješno podignuli uz pomoć dizalice. U prikolici nije ostalo ništa cementa, već je bio potpuno rasut uokolo po podu.

Kamion je inače u vlasništvu bosanskohercegovačkog autoprijevoznika Megamarket kompani. Iz tvrtke nam do zaključenja ovog izdanja nisu htjeli komentirati događaj. Za komentar smo upitali i tvrtku Našicecement.

U odgovoru, potvrdili su da je Našicecementu d.d. došlo do incidenta s kamionom.

- Radi se o kamionu i vozaču vanjskog dobavljača materijala za potrebe tvornice na prostoru na kojem manipulira jedino dobavljač materijala. Na tom prostoru u trenutku događaja nije bilo drugih dobavljača ili radnika Našicecementa, niti ovaj nemili događaj ima ikakve veze s ovom organizacijom. Sličan događaj se s našim strojevima, u gotovo 40-ogodišnjem radu Tvornice nije nikada dogodio. Također možemo potvrditi kako tijekom ovog događaja nije došlo do ozljeđivanja vozača, što je u ovom nesretnom događaju najvažnija informacija. Nedugo nakon nesreće u organizaciji Našicecementa vozilo je ispravljeno bez nastale dodatne materijalne štete - zaključuju u priopćenju.

 

Message