Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
71 komentara

Nevjerojatni Poljak: Kajakom 'veslao' od Europe do Floride

Aleksander Doba (67) je na put svojim prepravljenim kajakom krenuo 5. listopada. Nakon prisilnog odmora na Bermudima zbog kormila stigao je na Floridu 18. travnja

Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
71 komentara

Nakon što je proveo više od šest mjeseci na pučini , u koje je uključeno stajanje na Bermudskom otočju kako bi popravio svoj oštećeni kajak, 67-godišnji Aleksander Doba došao je do Floride . Time je završio svoje Transatlantsko putovanje kojim je postavio novi svjetski rekord, postao je jedina osoba koja je kajakom proputovala od Europe do Sjeverne Amerike , piše Bernews.com .

Prema njegovoj objavi na njegovoj Google+ stranici, ambiciozni moreplovac stigao je na svoj cilj u Port Canaveralu u petak ujutro. Doba je preveslao tisuće milja , a nekoliko puta, kad je prelazio Atlantski ocean, bio je suočen sa snažnim olujama.

Doba, poljski avanturist, započeo je svoje putovanje u Lisabonu 5. listopada prošle godine . Nakon nešto više od četiri mjeseca na pučini, kormilo na njegovom prepravljenom kajaku slomilo se tijekom oluje 13. veljače, što ga je prisililo da skrene s puta i pristane na Bermudskom otočju kako bi ga popravio. Treba spomenuti kako mu u tom trenutku otočje nije bilo 'pred nosom', već čak 100 nautičkih milja jugozapadno od njegovog tadašnjeg položaja.

Na Bermude je stigao 11 dana poslije nezgode, 24. veljače. Nakon popravka kormila, Doba je doplovio brodom do mjesta s kojeg je skrenuo, te je 23. ožujka svojim kajakom nastavio svoj put prema Floridi.

Napokon, nakon gotovo sedam mjeseci dugog putovanja. Doba će se malo odmoriti na Floridi prije nego se vrati u Poljsku - zrakoplovom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message