Obavijesti

News

Komentari 56

Nevrijeme hara Hrvatskom: Ulice plivaju, na moru havarije

Nevrijeme hara Hrvatskom: Ulice plivaju, na moru havarije
11

Prema prognozi DHMZ-a do kraja dana će biti oblačno, kišovito, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. U subotu se očekuje prestanak kiše te djelomično razvedravanje

VIDEO

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, grmljavinom i pljuskovima pogodilo je Istru danas oko 19 sati. Neke ulice u Puli bile su pod vodom zbog velike količine padalina. Poplavljen je bio i dio Vrsara dok u Fažani ima srušenih stabala. 

Pokretanje videa...

01:01

Kiša je u večernjim satima u Istri prestala padati, a nevrijeme se potom proširilo na primorje, Liku, Gorski kotar i Dalmaciju. Novih padalina bi u nastavku večeri i tijekom noći moglo biti i u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj.

U Malom Lošinju digla se razina mora pa su poplavljeni neki ugostiteljski objekti, a vode ponegdje ima do koljena. Video su nam poslali čitatelji:

Pokretanje videa...

00:29

Čitatelj nam se javio i iz mjesta Vrsi pokraj Zadra gdje je more također poplavilo rivu. Pod vodom se našla i sukošanska riva te neki kafići uz more. 

Pokretanje videa...

00:38

'Zatrpani smo pozivima s mora'

Oko 22 sata nevrijeme se spustilo još južnije pa je tako u Šibeniku počela padati kiša, a zapuhao je i vrlo jak vjetar. Oko 23 sata nevrijeme je počelo i na splitskom području. Centar 112 je primio brojne pozive građana koji su dojavljivali o padanju stabala na cestu, a neki ljudi su čak ostajali zarobljeni u liftu jer u pojedinim dijelovima grada nakratko nestalo struje, javlja Slobodna Dalmacija.

Neki objekti su ostali bez krova, a pozivi su stizali iz Splita, Solina, Kaštela... Trenutno najviše posla imaju vatrogasci.

Također, primljeni su i pozivi upomoć s mora, od osoba koje je nevera zatekla na moru.

- Imamo puno poziva, samo na splitskom području imamo dojave o pet havarija, a na cijelom Jadranu možda i 20. Ali ne mogu vam davati sada informacije jer smo zatrpani pozivima- rekao nam je dežurni u Lučkoj kapetaniji Split.

Podsjetimo, danas oko 15 sati nevrijeme i kiša obrušili su se i na Zagreb. Snažan vjetar srušio je stablo, a odnio je i kiosk.

Pokretanje videa...

00:18

Na izlazu u Marjanskom tunelu u Splitu palo je stablo te  se vozi jednom prometnom trakom

U ostalim dijelovima Splita nevrijeme je slomilo stabla i prouzrokovalo materijalnu štetu.

Prema prognozi DHMZ-a do kraja dana će biti oblačno, kišovito, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. 

Sutra se očekuje postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima, do kraja dana i na istoku. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti lokalno jačih razvoja oblaka uz pokoji pljusak. Najviše sunčana vremena bit će na južnoj dalmatinskoj obali i otocima.

U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena do jaka bura ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je