Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

New York: Mesić podupire porez na veliko bogatstvo

Na zasjedanju skupštine UN-a Mesić je podupro porez na veliko bogatstvo objašnjavajući da su neki u ratno vrijeme osigurali sebi velik novac

inetours.com
Foto: inetours.com
0 komentara

Hrvatski je predsjednik pred novinarima u New Yorku na 62. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a izrazio potporu predizbornoj najavi o porezu na kapitalnu dobit objašnjavajući kako se pri tome ne misli na oporezivanje normalnih nasljedstava.
- Ja sam apsolutno za to. Nitko ne govori o oporezivanju normalnih nasljedstava, stečenih u redovnom poslovanju, ali mi imamo bogatstva koja su izvan toga, gdje su ljudi u ratno vrijeme osigurali sebi takva bogatstva koja će zadovoljiti i njihove praunuke - kazao je Mesić. Novinari su ga potom upitali zašto podržava gospodarske programe SDP-a i HNS-a, na što je predsjednik odgovorio kako je riječ o podršci dijelovima programa. Mesić je također izrazio potporu za oporezivanje "kapitalnih dobiti" dajući za primjer prodaju Tifona i Lure, Luke Rajića, posebno "enormnu zaradu" koju je imala Lura zahvaljujući državnim poticajima za razvoj mljekarstva. Mesić nije želio komentirati izlazak saborskih zastupnika Tončija Tadića i Miroslava Rožića iz HSP-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message