Obavijesti

News

Komentari 144

'Nije mi žao ubijenih i ranjenih u pokolju, to su Republikanci...'

'Nije mi žao ubijenih i ranjenih u pokolju, to su Republikanci...'
1

Pravnica mreže CBS,Geftman-Gold je nakon skandalozne izjave na Facebooku dobila otkaz. CBS je priopćio da je prekršila standarde kompanije i iznijela neprihvatljive stavove

VIDEO

Odvjetnica mreže CBS dobila je otkaz nakon što je napisala kako nimalo ne žali žrtve najvećeg pokolja u Sjedinjenim Državama.

Hayley Geftman-Gold (41) sinoć je na svom Facebooku napisala kako ne osjeća empatiju prema ubijenima i ranjenima u pucnjavi u Las Vegasu jer su ljubitelji country glazbe uglavnom Republikanci, javlja Daily Mail.

"Ako (Republikanci) nisu ništa učinili kada su ubijalo djecu, nemam nade da će ikada učiniti pravu stvar. Zapravo nemam nimalo suosjećanja prema fanovima countryja, uglavnom Republikancima koji podržavaju i posjeduju oružje", napisala je.

Geftman-Gold je nakon skandalozne izjave dobila otkaz na mjesto izvršne direktorice za pravne poslove i savjetnice za strateške transakcije u CBS-u.

Mreža je priopćila da je Geftman-Gold prekršila pravila kompanije iznoseći neprihvatljiva stajališta.

"Individua, koja je s nama bila oko godinu dana, prekršila je standarde naše kompanije i više nije zaposlenik CBS-a. Stavovi koje je iznijela na društvenim mrežama neprihvatljivi  su za CBS-u", stoji u priopćenju.

Broj smrtno stradalih u napadu na glazbenom festivalu Las Vegasu porastao je na 59, rekao je šerif Las Vegasa Joseph Lombardo. Lombardo je novi broj poginulih objavio je na konferenciji za tisak i dodao da je ranjeno 527 osoba.

John Fudenberg, mrtvozornik okruga Clark u Nevadi, rekao je da bi se broj mrtvih mogao još povećati i nije želio reći jesu li svi ustrijeljeni. Neke od žrtava možda su pregažene kada su posjetitelji koncerta u panici počeli bježati s otvorenog prostora. Najmanje je još dvanaest ljudi u kritičnom stanju u Sveučilišnoj bolnici u Las Vegasu gdje su prevezeni svi ozlijeđeni, rekla je glasnogovornica bolnice.

Podsjetimo, Stephen Craig Paddock (64) iz Nevade je s 32 kata hotela Mandalay Bay zapucao na posjetitelje  treće i završne večeri glazbenog festivala Route 91 Harvest.  Paddock se ubio prije no što je policija provalila u njegovu hotelsku sobu iz koje je pucao na gomilu. Lombardo je rekao da je u hotelskoj sobi nađeno 16 komada vatrenog oružja od kojih su neka imala optički ciljnik a neka bila preinačena u automatska oružja.

Dužnosnici FBI-ja i CIA-e su rekli da nema dokaza o povezanosti napadača s nekom militantnom organizacijom i odbacili preuzimanje odgovornosti Islamske države za napad.

Bijela kuća je u ponedjeljak ocijenila da bi bilo "prerano" ponovo otvarati raspravu o kontroli vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

"Vodi se istraga. Motive napadača još treba utvrditi. Prerano je govoriti o politici dok nemamo sve činjenice", rekla je Sarah Huckabee Sanders, glasnogovornica Donalda Trumpa.

Glasnogovornica je usto upozorila da postoji opasnost da se "donesu zakoni koji neće pridonijeti sprječavanju" sličnih tragedija, spomenuvši primjer Chicaga, gdje su kaznena djela počinjena vatrenim oružjem u porastu unatoč "veoma strogim" zakonima u vezi s time.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!