Obavijesti

News

Komentari 94

Nije mu bolje u bolnici: Veljka Marića vratili u zatvor u Glini

Nije mu bolje  u bolnici: Veljka Marića vratili u zatvor u Glini
1

Hrvatski branitelj koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora smatra da u Svetoošimunskoj ionako ne može dobiti adekvatno liječenje, pa mu je bolje biti u zatvoru

VIDEO

Veljko Marić, unatoč teškom zdravstvenom stanju, tražio je da ga vrate u kaznionicu u Glini nakon što se više od četiri mjeseca liječio u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Hrvatski branitelj koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora smatra da u Svetoošimunskoj ionako ne može dobiti adekvatno liječenje, pa mu je bolje biti u Glini gdje ima veću mogućnost komunikacije, javlja Večernji.

Marić je još u studenom prošle godine na sudu u Sisku predao zahtjev za prekidom kazne zatvora zbog liječenja u drugoj bolnici, no još ništa nije riješeno. O svemu je obavijestio i zastupnicu u europskom parlamentu Marijanu Petir.

– Nazvao me iz Gline i rekao kako u zatvorskom sustavu ne može dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb za svoje stanje. Ima krvarenja i teško je bolestan. Izvukli smo ga da ne umre u srpskom zatvoru gdje nije bio uopće liječen, a sad mu je u hrvatskom zatvoru stanje još gore – rekla je Petir za Večernji.


Podsjetimo , hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. travnja 2010. kada je po nalogu srpskog Tužiteljstva za ratne zločine uhićen na graničnom prijelazu s Bugarskom.

Marića su prošle godine izručili Hrvatskoj gdje treba do kraja odslužiti kaznu.

Optužnica, koja je podignuta u kolovozu 2009., Marića tereti da je ''kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje , prilikom akcije 'čišćenja' sela Rastovec 31. listopada 1991. uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Sljepčević gdje je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u nazočnosti njegove supruge Ane''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu