Obavijesti

News

Komentari 484

Nije mu se svidjelo pitanje pa prekinuo intervju s Kolindom

Nije mu se svidjelo pitanje pa prekinuo intervju s Kolindom
1

Kada je novinarka pitala predsjednicu je li spremna razgovarati s Nikolićem o nekontroliranom ulasku izbjeglica u Hrvatsku, glasnogovornik je prekinuo intervju

VIDEO

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je stala za govornicu Opće skupštine Ujedinjenih naroda. U intervjuu za HTV rekla je da je željela odaslati dvije poruke, a to je da nijedna država ne može rješavati probleme sama za sebe te da niti čovjeka, niti problem niti državu ne treba cijeniti prema njenoj veličini.

Hrvatska je, kazala je, na 124. mjestu prema veličini država u UN-u, ali politika koju želi vidjeti "je puno jača u rješavanju i naših i regionalnih i globalnih problema". 

Posljednjih dana srela se i rukovala, kaže, s oko 150 državnika. Između ostalih i s američkim predsjednikom Barackom Obamom, kao i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, za koju kaže da "naravno da na nju nije ljuta".

- To je jedan iskreni odnos između dviju državnica. Isto tako bi ja cijenila mišljenje nekog drugog državnika koje je realno i objektivno utemeljeno - rekla je.

O odnosima Srbije i Hrvatske Grabar Kitarović je rekla kako je iznenađena posljednjom reakcijom koja dolazi iz ureda srbijanskog predsjednika.

- Riječ je bila o jednom srdačnom razgovoru, ako gospodin Nikolić ima kakvih primjedbi, ja bi rado da mi to kaže u lice jer ću mu ja onda odgovoriti što mislim o tome. Prepucavanje preko medija nema smisla, to je ono što šteti odnosima među državama.

Predsjednica se danas sastaje s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. 

- Bez obzira što mislili o potezima jedne ili druge države kad je riječ o rješavanju izbjegličke krize, mi moramo surađivati. Mađarska je naša susjedna država, puno nam je pomogla, primila je puno naših ljudi 90-ih godina, puno nam je pomogla i u pristupanju EU. Mi smo orijentirani jedni na druge i moramo rješavati probleme u duhu dobrosusjedstva i poštovanja. Želim s Orbanom iskreno porazgovarati, vidjeti gdje smo, kako zajednički dalje nastaviti rješavati ovu izbjegličku krizu na razini EU - rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje bi li bilo bolje da se izbori održe prije ili poslije obljetnice pada Vukovara, predsjednica je rekla da će uvažiti mišljenja predsjednika parlamentarnih stranaka, ali da misli da ih je bolje održati što prije.

Glasnogovornik prekinuo intervju

Nedugo nakon intervjua u Dnevniku HTV-a, s predsjednicom je razgovarala i novinarka Nove TV. 

Tijekom razgovora o inicijativi Jadran - Baltik novinarka je pitala Grabar Kitarović i o aktualnim temama, na koje predsjednica nije odgovarala posljednjih dana. Kada ju je novinarka upitala je li spremna i hoće li razgovarati s Tomislavom Nikolićem o nekontroliranom ulasku izbjeglica u Hrvatsku, predsjedničin glasnogovornik je pokušao prekinuti intervju i spriječiti je da odgovori. Ipak kamere su snimile odgovor: 

- Jesam, naravno - rekla je Grabar Kitarović.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 484
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...