News

Komentari 174

'Milanović nije naš izbor, a sa Škorom pregovori još traju'

'Milanović nije naš izbor, a sa Škorom pregovori još traju'

Od Zorana Milanovića koji je postao predsjednik države očekujem da održi svoje obećanje da će biti predsjednik svih građana  izjavio je Petrov nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u utorak kako izbor Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske nije izbor Mosta, a od  Milanovića očekuje da održi obećanje i bude predsjednik svih građana.

Pogledajte video

 -To je izbor koji se dogodio, predsjednik koji je izabran nije izbor Mosta, mi smo imali svog kandidatA koji je postigao fenomenalan uspjeh, a od Zorana Milanovića koji je postao predsjednik države očekujem da održi svoje obećanje da će biti predsjednik svih građana  izjavio je Petrov nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Što se tiče formiranja platforme oko Miroslava Škore za predstojeće parlamentarne izbore, Petrov je kazao kako Most kontinuirano razgovara sa Škorom još od ljeta, te da će detalje objaviti kada sve bude dogovoreno.

Bojan Glavašević, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika, SNAGA-e, nezavisnih zastupnika i Nove politike, ocijenio je kako je izbor Milanovića dobra stvar za Hrvatsku jer "nisu više sva jaja u istoj košari".

- Zdravo je za našu demokraciju da imamo na Pantovčaku nekoga tko može biti protuteža vladajućima. Toga dosad nije bilo i mislim da je zemlja klizila jaku prema kaosu i prema jednom potpunom nedostatku kontrole - ustvrdio je.

- Predsjednica na odlasku se nije nimalo trudila čuvati naše institucije, a Zoran Milanović je to apostrofirao, zdravo je za Hrvatsku da sada imamo kakvu-  takvu ravnotežu moći - dodao je.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za Milanovića je kazala da se treba dobro pripremiti za novu dužnost i ići korak po korak i ne "raditi nikakve ludosti koje smo imali prilike čuti i vidjeti prije pet godina".

Potpredsjednik Sabora Furio Radin istaknuo je kako je održana jedan od najkraćih sjednica Predsjedništva Sabora, možda i najkraća u povijesti, bez prigovora na dnevni red predstojeće sjednice.

- To je bilo prijateljstvo, jedno zajedništvo koje nisam nikad vidio - našalio se Radin.

Na novinarski upit hoće li biti prijateljstva i sada kada je Milanović izabran za predsjednika Hrvatske, Radin je konstatirao kako je mislio da je to razlog. "Kad umre jedan papa - bira se drugi ", komentirao je.

O povratku Titove biste na Pantovčak, rekao je, nema nikakvih razmišljanja. "Ako će ga vratiti - ja nemam ništa protiv, a ako ga neće vratiti - opet neću imati ništa protiv", kazao je Radin.

Najčitaniji članci