Obavijesti

News

Komentari 155

Kalio sam predsjednike na ovoj klupi: Franju, Stipu, Ivu, Zokija

Kalio sam predsjednike na ovoj klupi: Franju, Stipu, Ivu, Zokija
1

Joža je predvidio Milanoviću pobjedu kada joj se nitko nije nadao. Otkrio nam je da je i on sjedio na njegovoj klupici u dvorištu, na kojoj se ‘pisala’ hrvatska povijest...

VIDEO

Kakva baba Vanga! Stoljetni Đoli Manoli predvidio je pobjedu Zorana Milanovića kada ga nitko nije vidio ni u drugom krugu.

U dvorištu još neprodane kuće najdugovječnijeg hrvatskog političara Josipa Manolića, stoji klupa na kojoj su sjedila četiri hrvatska predsjednika.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

video vijesti za 06.01.2020 01:36

- Sjedio je ovdje i Zoran Milanović - otkriva nam Manolić tajnu njegove klupe kraj najdražeg mu bora koji je sam posadio prije više desetljeća.

Josip Manolic

- Jako sam zadovoljan izbornim rezultatom. Ne samo da sam to očekivao nego sam bio uvjeren nekoliko mjeseci prije izbora - priča nam jedan od osnivača HDZ-a, čovjek koji je stajao uz Franju Tuđmana dok se stvarala Hrvatska, a koji navodno zadnje vrijeme zajedno s jednim bivšim predsjednikom svoje 75-godišnje političko iskustvo prenosi mladom SDP-ovom lavu Davoru Bernardiću.

Joža prognozira: Predsjednica će izgubiti, pa izbacila je Tita!
Joža prognozira: Predsjednica će izgubiti, pa izbacila je Tita!

Iako nije potvrdio da ga savjetuje, u razgovoru s novinarima ga izričito hvali govoreći kako se othrvao pokušaju linča da ga smjene. Za razliku od otvorene prognoze da će Milanović biti peti hrvatski predsjednik puno prije početka utakmice za Pantovčak, Bernardiću ipak tako javno ne predviđa mjesto premijera. A kako je predvidio krah Kolinde Grabar Kitarović kaže:

“Nesposobna je bila da vodi državu. Što je napravila u pet godina? Samo je proslijedila dva posto proračuna u NATO i od njih dobila onda dobila nagradu. Izbacila je Titovu bistu koja ni Tuđmanu nije smetala. Jednostavno je bila osuđena na gubitak. Davno prije ovih izbora bio je finiš njezinog petogodišnjeg vladanja.”

Kakvu Kolindi predviđa budućnost, gdje je vidi nakon Pantovčaka, pitali smo ga.

Svi naši predsjednici: Bilo ih je pet, a dvojica su bili privremeni
Svi naši predsjednici: Bilo ih je pet, a dvojica su bili privremeni
Josip Manolic

- Otići će od kuda je i došla. Pala je s neba u svijet politike i tamo će se vratiti - uvjeren je Manolić koji je preživio četiri različita režima, koji je na svojoj najdražoj dvorišnoj klupi posjedao četiri hrvatska predsjednika Franju Tuđmana, Stjepana Mesića, Ivu Josipovića i novoizabranog Zorana Milanovića, a kojemu je uz sva odlikovanja jedno od posebnih odlikovanje Ujedinjenih naroda za mir.

Manolić smatra da je Milanović ovom pobjedom utro put ljevici za uspjeh u nadolazećim parlamentarnim izborima. Uvjeren je da će na njima snagu pokazati SDP s partnerskim HSS-om.

No ističe kako već dva desetljeća zagovara veliku koaliciju koja je, s obzirom na sve što se do sada odigralo na političkoj sceni, nekako sve izvjesnija.

Manolić otvoreno govori kako je jedna od najvećih pogrešaka Andreja Plenkovića što je ostavio neriješene kadrove koji su se vezali uz aferu SMS. Pri tome je svakako mislio i na Milijana Brkića za kojim su u drugom krugu zavapili HDZ-ovci kao za slamkom spasa.

Novi početak: 'Nije mi po volji, ali prodajem vilu, idem u stan'
Novi početak: 'Nije mi po volji, ali prodajem vilu, idem u stan'

Vidjeli smo horde ljudi u Mostaru kako čekaju takoreći prije svitanja da zaokruže broj dva no hrvatski špijun broj 1. kako rado tepamo Manoliću, znao je da niti Brkić neće moći pomoći desnici da se po drugi puta domogne Pantovčaka.

Prije više od pet godina kada se tek spominjala Kolinda kao moguća kandidatkinja na izborima, koje je potom osvojila, Manolić nam je tada rekao:

“Ona je ajnc a, uvijek bi za nju glasao.”

No ni tada u njoj nije vidio političkog mogula jer kada smo pitali zašto bi za nju glasao sa smiješkom je izustio: “Zbog ljepote”.

Predsjednica na odlasku, mnogi će reći, još se i proljepšala za vrijeme mandata, ali ni to joj nije pomoglo da joj Manolić ovoga puta da svoj glas.

Za kraj razgovora koji smo vodili na blagdan Sveta tri kralja i pravoslavni Badnjak poželio je svima sretne blagdane.

- Svim koji danas slave želim sretne blagdane, a Zoranu Milanoviću ovim putem želim čestitati na pobjedi u koju sam, ponavljam, bio uvjeren i kada mu ankete nisu išle u prilog - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda