Obavijesti

News

Komentari 26

Nije plaćala račune: Njezin muž radio je na naplati komunalija

Suprug tužene izbjegavao je prijenos vlasništva i promjenu u matičnoj evidenciji jer je radio neposredno na naplati komunalnih usluga kod tužitelja

VIDEO

Općinski sud u Karlovcu odbio je ovršni nalog Inkasatora za naplatom 2.250,77 kuna jednoj njihovoj korisnici. Zanimljivo je da se radi o supruzi njihovog bivšeg djelatnika, kojemu su 2012. godine uručili otkaz zbog krivotvorene diplome, a kojega su optužili da svjesno suprugu nije obračunavao komunalije dok je bio kod njih zaposlen.

Na sudu su tvrdili da je tužena korisnik stana više od 15 godina, ali da je stan samo formalno glasio na njenu majku, dok korisnici nikada nisu prijavili činjenicu smrti niti promjenu korisnika, piše Kaportal.

– Suprug tužene je bio zaposlenik tužitelja do 2012. godine te unazad petnaest godina za spornu nekretninu do dana darovanja ovdje tuženoj nije plaćena niti jedna kuna komunalnih usluga. Suprug tužene izbjegavao je prijenos vlasništva i promjenu u matičnoj evidenciji jer je radio neposredno na naplati komunalnih usluga kod tužitelja te slijedom toga nije niti provedena promjena u eventualnom vlasništvu – tvrde u Inkasatoru.

Tužena se brani kako je stan u njezinom vlasništvu od 2015. godine, te da je tada i dobila svoj prvi račun od Inkasatora, da uredno podmiruje sva potraživanja prema njima, kao i da se nepodmireno potraživanje ne odnosi na period u kojemu je ona vlasnik, već na prethodnog vlasnika koje ona ne želi podmiriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije bila obveznica

Upravo to si je zadao karlovački sud, utvrditi je li ona dužna plaćati račune komunalija za stan u periodu kada nije bila vlasnica nekretnine, pa zaključio da plaćanje cijene komunalnih usluga i ostalih režijskih troškova predstavlja zakonsku obvezu vlasnika nekretnine, odnosno korisnika nekretnine.

– Iako je tužena i bila korisnica usluga na toj adresi u Karlovcu, evidentno je da ona nije bila evidentirana kao obveznica plaćanja usluga na toj adresi sve do travnja 2015. godine, slijedom čega je tužbeni zahtjev tužitelja valjalo u cijelosti odbiti i platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi javnog bilježnika Karlovca, zaključio je Općinski sud.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a