Obavijesti

News

Komentari 102

'Nije to bila tučnjava učiteljica, bio je kontakt na kvaki vrata...'

To je bio nemili incident, tvrdi ravnateljica. Prema njenoj izjavi, jedna je učiteljica samo verbalno napala drugu, a kad je krenula prema vratima zbornice, dobila je još nekoliko "loših riječi"

VIDEO

- Do tuče nije došlo nego do jednog nemilog incidenta. To se dogodilo u zbornici u 11:30 kada je jedna učiteljica verbalno napala drugu. Ta druga se željela maknuti, no prva joj je zapriječila izlaz iz zbornice i došlo je kontakta na rukohvatu na vratima zbornice - rekla je ravnateljica Zvjezdana Krip. 

Dodala je da je druga učiteljica izašla van iz zbornice nakon što joj je prva uputila "nekoliko loših riječi". Obzirom da je bila vrlo potresena nakon toga, ravnateljica ju je odlučila, zajedno s dvoje drugih učitelja, poslati na hitnu. 

Krip tvrdi da je nakon incidenta kontaktirala prosvjetnu inspekciju te nadležno ministarstvo koji su ju uputili da pozove policiju. 

- Policijsko izvješće pušteno je u medije bez da je preispitano što se točno dogodilo - tvrdi. 

U školi nisu htjeli govoriti o razlozima konflikta, no rekli su da će protiv učiteljica biti poduzete sve Zakonom predviđene sankcije. 

Potukle se učiteljice u Požegi: 'Našoj školi to ne služi na čast'
Potukle se učiteljice u Požegi: 'Našoj školi to ne služi na čast'

- Izražavam žaljenje zbog toga što je došlo do incidenta između dvije djelatnice, između dvije učiteljice. Normalno je da kao osnivač tražimo od djelatnika u da se ponašaju u skladu sa svojim zadaćama, radnim zadatcima i obvezama. Mi ćemo svoj stav artikulirati preko svojih članova u Školskom odboru, imamo tri člana (od sedam op.a.) – rekao je Ferdninad Troha, dogradonačelnik Požege, u čijem je resoru i osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje.



Ravnateljica škole za sada ne izlazi s time na koji će način biti sankcionirana učiteljica koja je izazvala incident, to će učiniti nakon što svoj stav zauzme Školski odbor, već prvog dana nakon blagdana, no nije krila gorčinu zbog ovog incidenta upravo pred sam blagdan.

– Umjesto da se radujemo Uskrsu i izgradnji sportske dvorane koja se gradi uz školu mi ćemo ove dane provesti s grčem u
želucu zbog nemilog incidenta – rekla je ravnateljica Krip.

Mada nitko ne izlazi s time što su pravi razlozi sukoba dvije učiteljice, po svemu sudeći on je nastao zbog depopulacije koja je sve prisutnija, a što se ogleda i kroz sve manje učenika u školama. Nerijetko u razredima sjedi po 20 i manje učenika, a nekada ih je znalo biti i preko 30, pa vjerojatno učiteljice strahuju za radno mjesto, jer su pri kraju svoga radnog vijeka, no, da je ti i točno, smatraju svi da im takvo ponašanje ne priliči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu