Obavijesti

News

Komentari 59

Nije želio odustati: Tražio sam nestalu Antoniju 40 dana i noći

Nije želio odustati: Tražio sam nestalu Antoniju 40 dana i noći
1

Za pročelnika šibenskoga GSS-a Antona Vukičevića potraga za Antonijom nikad nije prestala. Pogled na plakat u kafiću u koji je dolazio tjerao ga je da ne odustaje

VIDEO

Svaki slobodan trenutak tih četrdesetak dana proveo sam u potrazi za sumještankom. Godišnji odmor sam potrošio na potragu, a uzimao sam i slobodne dane, kaže nam Anton Vukičević (37).

Na samom ulazu u kafić Scorpion u Badnju kraj Drniša još stoji slika Antonije Bilić.

- Tamo pijem kavu i kazao sam vlasniku kako je važno da je ne skida. Tražit ćemo je, kazao sam mu, dok je ne pronađemo. Njezin pogled s plakata u kafiću tjerao me je da ne odustanemo - kazao je Anton Vukičević, pročelnik šibenskoga GSS-a.

- Radili smo non-stop. Prije nekoliko mjeseci tražili su je moji kolege u okolici Zadra. Naši ljudi su stalno na terenu. Za GSS taj slučaj nije bio nipošto gotov. Uvijek te kopka kad neki slučaj ne riješiš. Neizvjesnost je najteža - kaže Vukičević koji je tek iz viđenja poznavao njezine roditelje. Poznavao joj je brata jer je kao srednjoškolac bio na praksi u HEP-u, gdje je Anton zaposlen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukičević je inače i jedan od drniških rekordera u davanju krvi.

Šef HGSS-a Vinko Prizmić tvrdi da je teren na kojem su pronađeni ostaci temeljito pretražen i da je tijelo bilo vidljivo na površini, sigurno bi bilo nađeno. Da su ekipe detaljno pretražile taj teren, dokazuju karta i GSP tragovi koji prelaze točno preko tog područja.

- Očigledno je da je tijelo na neki način bilo prikriveno, i vizualno i što se tiče mirisa, možda prekriveno nekim otpadom, zakopano ili slično - rekao je Prizmić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je jučer da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za Antonijom.

U Antonijinoj Srednjoj školi “Ivan Meštrović” u Drnišu nikad nisu skinuli plakat s njenom fotografijom i pozivom za pomoć u potrazi.

Drnišani su se do jučer nadali, i mnogi su vjerovali da je njihova lijepa sumještanka živa.

- Prerano je nagađati da je to Antonija sve dok DNK analiza to ne pokaže. Nada uvijek postoji - složni su bili mještani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.