Obavijesti

News

Komentari 7

"Nijedna varijanta otkupa INA-e ne smije povećati javni dug"

"Nijedna varijanta otkupa INA-e ne smije povećati javni dug"
1

Na upit novinara uoči sjednice Vlade što misli oko prijedloga MOST-a vezanog uz otkup udjela Ine od mađarskog MOL-a, Ćorić je izjavio da su trenutno u fazi razmatranja nekoliko prijedloga

VIDEO

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić komentirao je u četvrtak prije sjednice Vlade prijedlog Mosta da se dionice INA- e od MOL- a otkupe državnim obveznicama. Smatra da je svaki prijedlog dobrodošao, ali da niti jedan model otkupa INA- e ne bi trebao biti financiran na način da se povećava javni dug. A istaknuo je kako izdavanje obveznica znači povećanje javnog duga.

- Mi smo  u ovom trenutku u fazi razmatranja nekoliko prijedloga, ali ono što je dogovor, a to je komunicirala i strana Mosta, da niti jedna varijanta otkupa INA- e ne bude financirana povećanjem javnog duga. Držim da uopće varijanta, sada kad smo na dobrom smjeru u kontekstu smanjenja javnog duga i potencijalnog rasta kreditnog rejtinga kojem se nadamo, jednostavno ne dopušta da financiramo bilo kakvu kupovinu povećanjem javnog duga- rekao je Ćorić. 

Na pitanje nije li neprimjerena komunikacija među partnerima u Vladu, između HDZ- a i Mosta, u kojoj ministrica Dalić govori da je najbolji model otkupa INA- e prodavanjem HEP- ovih dionica, a s druge strane Božo Petrov predlaže drugo rješenje, Ćorić je ponovio kako je svaki prijedlog dobrodošao te kako će Vlada razmotriti svaki model. U istupu Bože Perova ne vidi nikakav problem. 

- Želim istaknuti činjenicu da upravo zbog ozbiljnosti operacije i transakcije, Vlada će sagledati sve perspektive i uvjeren sam da ćemo donijeti zajedničko rješenje. Gospodin Petrov je iskazao svoj stav i ja uopće ne vidim problem. Ne vidim bilo kakav problem prijedloga koji pridonosi konstruktivnoj raspravi otkupa dionica INA- e- rekao je. 

I ministar prometa Oleg Butković rekao je kako je i sam premijer rekao kako svatko ima pravo izaći sa svojim prijedlogom.
- Premijer je rekao da svatko ima pravo reći prijedloge, tako da će se vjerojatno o tome razmatrati i donijeti neka odluka- rekao je Butković dodavši kako detaljnije  opciju Mosta o izdavanju državnih obveznica ne može komentirati jer to nije resor kojim se bavi.

Na pitanje kako on komentira komunikaciju među partnerima u Vladi, rekao je kako on to ne bi komentirao.
- Imam dovoljno problema u svom resoru- rekao je.

Komentirao je i rad Povjerenstva za sukob interesa. Ostao je zatečen pitanjem treba li im smanjiti ovlasti, za što se zalažu neki HDZ- ovi zastupnici.

- Ljudi rade svoj posao. Ne znam, malo ste me zatekli s tim pitanjem, ne znam što bih vam u ovom trenutku o tome odgovorio. Povjerenstvo mora raditi svoj posao, a sad da li radi sve kako treba ili ne, morao bih malo bolje razmisliti- rekao je.
Konkretan slučaj ministrice Dalić nije želio komentirati.

- Molim vas nemojte, mislim da je sve rečeno i da sam ja sve rekao o tome zadnjih dana- poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa