Obavijesti

News

Komentari 3

Nijemci žele putovati: Kamping u Hrvatskoj im je najzanimljiviji

Nijemci žele putovati: Kamping u Hrvatskoj im je najzanimljiviji
3

Ministrica Nikolina Brnjac u Bavarskoj promovira Hrvatsku, a iz Ministarstva kažu da prema podacima ADAC-a Hrvatska ima najveći rast potražnje u odnosu na ostale destinacije u segmentu kampinga

VIDEO

O produbljivanju suradnje Bavarske i Hrvatske u području turizma bilo je riječi u ponedjeljak na sastanku hrvatske ministrice turizma Nikoline Brnjac s potpredsjednikom bavarske Vlade i državnim ministrom za gospodarstvo, regionalni razvoj i energetiku Hubertom Aiwangerom.

Ministrica Brnjac na sastanku u Münchenu istaknula je da će Hrvatska i Bavarska nastaviti razmjenjivati iskustava i najbolje prakse u digitalizaciji turizma te razvoju proizvoda kulturnoga i ruralnoga turizma, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

"Hrvatska i Bavarska stavljaju naglasak na razvoj održivoga turizma, a međusobna suradnja u brojnim područjima od zajedničkog interesa traje već pedesetak godina u okviru Bavarsko-hrvatske komisije", rekla je Brnjac.

Dodala je da turisti iz Bavarske čine polovicu od ukupnoga broja gostiju iz Njemačke, ocijenivši kako je zato za Hrvatsku jako važno da prenese informacije o svim aktivnostima koje poduzimamo kako bi Hrvatska bila prepoznata kao ugodna i sigurna destinacija.

Brnjac o odluci Njemačke: 'Ovo je izuzetno važno za Hrvatsku'
Brnjac o odluci Njemačke: 'Ovo je izuzetno važno za Hrvatsku'

Potpora Bavarske ulasku Hrvatske u Schengen

Potpredsjednik Aiwanger rekao je kako vidi puno prostora za suradnju Hrvatske i Bavarske u području turizma, istaknuvši da Bavarska podržava ulazak Hrvatske u Schengen 2022. kao važan preduvjet lakših turističkih kretanja.

Na radnom sastanku bio je i zamjenik predsjednika ADAC-a (Allgemeine Deutsche Automobil Club) zadužen za turizam i financije Karlheinz Jungbeck.

S Junbeckom Brnjac je razgovarala o pripremama za ljetnu sezonu, te o očekivanjima i planovima za budući razvoj. Istaknula je da suradnja s ADAC-om, koji broji 22 milijuna članova, omogućuje veću vidljivost Hrvatske na njemačkom tržištu, te ocijenila kako su na današnjem sastanku postavljeni okviri za buduću institucionalnu suradnju.

Od početka godine u Hrvatskoj 4.8 milijuna noćenja turista
Od početka godine u Hrvatskoj 4.8 milijuna noćenja turista

Po podatcima ADAC-a, zanimanje za posjet Hrvatskoj je u velikom porastu. Kako navode iz Ministarstva turizma, potražnja je najveća u segmentu kampinga, gdje Hrvatska ima najveći rast potražnje u odnosu na ostale destinacije.

ADAC je jedan od najvećih strukovnih klubova u Njemačkoj te je najveći njemački i drugi po članstvu automobilistički klub na svijetu. 

ADAC je ove godine u svoj popis najboljih europskih kampova uvrstio 134 hrvatska kampa, jednako kao i 2019., a 13 je kampova dobilo posebnu oznaku Superplatz 2021. 

U nastavku boravka u Bavarskoj, ministrica Brnjac susrest će se s bavarskom državnom ministricom za međunarodne i europske poslove Melanie Huml, predstavnicima bavarske Udruge prijevoznika autobusom (LBO e.V.) te njemačkim medijima.

Trenutačno u Hrvatskoj boravi oko 42.000 Nijemaca, a najposjećenije destinacije su Rovinj, Poreč i Vrsar. Tijekom protekle godine, gosti iz Njemačke ostvarili su 1,6 milijuna dolazaka i 12,7 milijuna noćenja što je ujedno i 60 posto noćenja ostvarenih iz 2019. kada je ostvareno rekordnih 21,2 milijuna noćenja s tržišta Njemačke. Također, protekle godine tih 12,7 milijuna noćenja činilo je 23 posto ukupno ostvarenih noćenja u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.