Obavijesti

News

Komentari 390

'Nikad s HDZ-om i SDP-om, ukrali su milijarde naših kuna'

'Nikad s HDZ-om i SDP-om, ukrali su milijarde naših kuna'
1

Želimo da nesposobni državni odvjetnik ode, želimo zatvoriti lopove. Želimo da se uklone korumpirani suci. Želimo ukloniti i guvernera - rekao je Ivan Vilibor Sinčić

VIDEO

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida rekao je kako, u slučaju da na predstojećim izborima prijeđu prag, neće koalirati ni s HDZ-om ni SDP-om. 

- Osnivat ćemo stožere. Trebamo biti dosljedni i dostojanstveni, mi smo jedina stranka, jedini sustav koji se dignuo odozdo, koji čine mladi neovisni ljudi, dok su HDZ i SDP jedna te ista stvar - rekao je Sinčić za Novu TV.

Jedan od glavnih ciljeva Živog zida je reforma pravosuđa:

- Želimo da nesposobni državni odvjetnik ode, želimo zatvoriti lopove. Želimo da se uklone korumpirani suci. Želimo ukloniti i guvernera jer nije spriječio pljačku, dužničko ropstvo hrvatskog naroda - poručio je Sinčić.

Istaknuo je kako Živi zid ide na pobjedu te da koalicije s HDZ-om ili SDP-om nisu opcija.

- Oni su lopovi, ukrali su milijarde naših kuna, koalicija s njima nije moguća. Mi iz oporbe možemo napraviti daleko više nego svi dosadašnji zastupnici zajedno - kaže Sinčić.

Za problem švicarskog franka Sinčić smatra da nije riješen Zakonom o konverziji kredita u eure. 

- To nije nikakvo rješenje. To je tek problem. A i ovaj sadašnji zakon najvjerojatnije će srušiti Ustavni sud. To je jedan predizborni trik ministra Lalovca kako bi se ostavio dojam da se nešto radi. Vidjeli smo da tri godine ministar nije ništa radio dok nismo mi u predsjedničkoj kampanji nametnuli to pitanje. Ja sam s tim ljudima prošao deložacije i najgore trenutke i nitko sretniji od mene da se to napokon riješi. Ali ne vjerujem Milanoviću - kaže Sinčić.

Što se tiče stranih uzora, Sinčić kaže da je Živi zid najsličniji talijanskom Pokretu Pet zvjezdica, a za grčku Syrizu smatra da je izdala svoje biračko tijelo te da Živi zid nikad ne bi pristao na mjere štednje. 

Govoreći o izbjegličkoj krizi Sinčić je rekao kako Vlada nije bila spremna na dolazak izbjeglica: 

- Hrvatska vlada je jednostavno zatečena i nije pravovremeno reagirala. Mi se kao Živi zid prije svega zalažemo za mir, za mir na Bliskom istoku, da se riješi uzrok problema. Ljudi koji dolaze u Hrvatsku, oni tu ne žele ostati, oni žele ići u Njemačku i sami kažu. Treba ih tamo pustiti, treba im dati da se odmore, treba im dati hrane i proslijediti ih dalje - smatra Sinčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 390
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)