Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Nikoga nije štedjela: Otrovala arsenom djecu, muževe, majku

Sve žrtve Engleskinje Mary Ann Cotton preminule su od 'želučanih problema'. Nakon što bi pokopala svoje najmilije uredno bi podignula životno osiguranje koje je uplatila za svakoga od njih...

Foto: IMDB
6 komentara

One su svojom okrutnošću i monstruoznošću šokirale svijet. Zlodjela koja su učinila prenerazila su svakoga tko je čuo za njih. Uživale u mučenjima i užasima koje su stvarale oko sebe i malo koga su štedjele.. Donosimo vam specijal o najokrutnijim ženama u povijesti.

Mary Ann Cotton zlodjela koja je počinila platila je smrću. Objesili su ju 1873. a kako je krvnik krivo procijenio dužinu užeta, umirala je polako u mukama. To je zasigurno i zaslužila jer je skrivila smrt najmanje dvadesetero nevinih ljudi. Sve ih je otrovala arsenom. Nije štedjela ni svoje muževe, ali ni vlastitu djecu. Ubila je majku, ljubavnika, presudila prijateljima, ljubavnicima...

Dugo godina svi su žalili Mary Ann Cotton zbog tužne sudbine koja ju je zadesila. Mislili su da ne postoji tužnije ljudsko biće od nesretne Mary jer svi oko nje samo umiru. I to svi baš od želučanih problema. 

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Engleskinja Mary Ann Cotton rođena je 1822. u rudarskom gradiću Raintonu. Kada je imala osam godina otac joj je poginuo u rudniku. Nasko toga su uslijedile godine siromaštva i Mary je bila više gladna nego sita. Tada se djevojčica sama sebi zaklela da si neće dozvoliti umrijeti od gladi. Obećanje je i održala. 

Sve ih pokosila 'želučana groznica'

Sa prvim suprugom dobila je petero djece od kojih je četvero umrlo. Nakon toga su dobili još troje djece, ali su i oni umrli od 'proljeva'. Kako je za svako dijete uplatila životno osiguranje uredno bi ga podigla čim bi nekoga od njih spustila u zemlju.
Kad joj je muž, inače rudar, nastradao u nesreći oporavljao se kući, a ona ga je njegovala. Malo prije toga natjerala ga je da uplati policu osiguranja što je on i napravio. Uskoro mu je dijagnosticirana 'želučana groznica'. I njega je pokopala.  

Foto: screenshot/Youtube/Twitter  

Nekoliko godina kasnije ponovno se udala. Ubrzo nakon stupanja u brak njezin novi suprug počeo je učestalo patiti od vrtoglavica i jakih bolova u želucu. Umro je točno petnaest mjeseci nakon što je izgovorio sudbonosno 'da.'.

Mary Ann, sad još bogatija, jer joj je i ovaj muž bio osiguran odlučila se ponovo udati. Pronašla je bogatog udovca,Johna Robinsona, oca petero djece. Nakon samo godinu dana umrlo mu je troje djece. Naravno, dijagnoza je bila 'želučana groznica'. Ona ga je uskoro napustila, ali prije toga mu je ispraznila sefove i uzela sve vrijedno iz kuće. Pobjegla je kod svoje majke kako bi se brinula za nju. I majka je uskoro oboljela od iste bolesti  i umrla.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Gdje god bi došla svi bi odjednom počeli umirati..

Preselila je u drugi grad i doznala da je Frederick Cotton nedavno ostao udovac. Predstavila mu se kao udovica, zavela ga, te s njim ostala trudna. On ju je odmah odlučio oženiti.
Nisu prošle niti dvije godine od vjenčanja, a u blizini imanja Cottonovih počele su se događati čudne stvari. Svinje su počele pobolijevati i umirati, a nitko nije mogao otkriti uzrok.
Ubrzo je preminula i Frederickova sestra, a potom i sam Frederick te njegov desetogodišnji sin iz prvog braka. Ubrzo je umrla oba sina koje su Mary Ann i Fredrick dobili. Mlađi je bio još sasvim mala beba.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Obdukcija pokazala istinu

Lokalnom liječniku u Newcastleu gdje je tada živjela to je postalo malo sumnjivo. Sasvim mu je bilo neobično da u tako kratkom vremenu toliko članova umre od iste stvari. Odlučio je napraviti obdukciju nad malenim Charlesom, starijim sinčićem Mary Ann i Fredricka. U djetetovom tijelu pronašao je veliku količinu arsena u crijevima i želucu. Uskoro su iskopali i ostale članove obitelji i otkrili da su svi otrovani.

Mary Ann Cotton je uhićena, na suđenju je proglašena krivim i osuđena je na smrt. Prije toga je u zatvoru rodila i svoje posljednje dijete, djevojčicu Margaret.  

Iako se nikad sa sigurnošću neće znati koliko je ljudi točno otrovala, najvjerojatnije je ubila majku, trojicu od četvorice svojih supruga, ljubavnika, svu svoju djecu i sedmoro usvojene djece. Nekih dvadesetak ljudi...

Tema: History

Možda vas zanima i ovo:
Message