Obavijesti

News

Komentari 16

Nikolić razmišlja o povlačenju iz izborne utrke za šefa Srbije

Nikolić razmišlja o povlačenju iz izborne utrke za šefa Srbije
1

Posljednjih dana više političkih stranaka se žalilo na navodnu izbornu krađu među kojima je najglasnija Srpska napredna stranka. Nikolić razmišlja o povlačenju

VIDEO

Iako najnovija predizborna istraživanja u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji veću šansu za pobjedu daju Borisu Tadiću nego Tomislavu Nikoliću još uvijek je neizvjesno hoće li do drugog kruga izbora uopće i doći, piše Večernji list.

Naime, proteklih dana više političkih stranaka se žalilo na navodnu izbornu krađu među kojima je najglasnija Srpska napredna stranka. Na predizbornom skupu u Kruševcu Nikolić je rekao da razmišlja o mogućem povlačenju iz predizborne utrke.

Najavio je i mogućnost da 16. svibnja u Beogradu SNS organizira velike demonstracije koje već sad poredi s demonstracijama od 5. listopada kada je srušen režim Slobodana Miloševića. Prema trenutnim planovima demonstracije bi trajale 48 sati tijekom kojih bi se zatražilo i zaustavljanje prometa, prekida rada institucija i sl. Osnovni razlog mogućem povlačenju iz izborne utrke i organizaciji demonstracija je navodna izborna krađa koja se, tako tvrdi Nikolić, dogodila u prvome krugu izbora održanih 6. svibnja.

- Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu jedan dan pred izbore, da pokažemo toj bandi kako mi to nećemo trpjeti, kako smo ponosniji, čestitiji, pošteniji i jači i hrabriji nego što oni misle o nama. Ako bude izbora, morat ćete izvesti susjede, rođake, prijatelje... Ovoga puta ćemo mi ići s našim listićima, sjedit ćemo na mjestima na kojima se broji, da sami svoje brojke pokupimo, da svoj rezultat objavimo, točan, a oni ako imaju neki svoj lažan, ući ćemo u velike sukobe, rekao je Nikolić.

U isto vrijeme iz CESID-a, koji je zadužen za provođenje izbora, kažu i ukoliko bi se Nikolić povukao iz izborne utrke da njegovo ime na izbornom listiću ostaje. Srbijanski politički analitičari ovakvo razmišljanje Nikolića i SNS-a smatraju kao načinom priznanja lošeg izbornog rezultata ali i traženja alibija radi vjerojatnog poraza od Tadića. Po drugoj teoriji ovo je i jedan od načina da izbjegne televizijski duel s Tadićem koji je najavljen upravo 16. svibnja kada bi se održali prosvjedi. Uz brojne optužbe i antipropagandne televizijske spotove izbori od 6. svibnja ostat će zapamćeni i kao izbori u kojima su potrošeni rekordni novci. Prema istraživanju udruge Transparentnost Srbija tijekom šest tjedana predizborne kampanje stranke su samo na televizijsko oglašavanje potrošile više od 34 milijuna eura. To je šest puta više nego što su iste te stranke dobile iz proračuna za provedbu izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...