Obavijesti

News

Komentari 43

'Nisam bio u klubu, nisam imao tu čast. Očito sam nitko i ništa'

'Nisam bio u klubu, nisam imao tu čast. Očito sam nitko i ništa'
1

Pozvao je sve koji imaju informacije o ljudima koji onemogućavaju istrage unutar institucija da ga o tome izvijeste, a na pitanje je li on bio u sad već famoznom 'klubu' u Slovenskoj ulici sa smiješkom kaže: 'Nisam nažalost'

VIDEO

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za N1 je komentirao kako je iz afere s Janafom vidljivo da u Hrvatskoj postoji duboka država koja seže daleko ispod površinskih svađa na relaciji HDZ-SDP. Po njemu je DORH najveći problem Hrvatske.

Pozvao je sve koji imaju informacije o ljudima koji onemogućavaju istrage unutar institucija da ga o tome izvijeste, a na pitanje je li on bio u sad već famoznom "klubu" u Slovenskoj ulici u Zagrebu sa smiješkom kaže: "Nisam nažalost, očito sam nitko i ništa u Zagrebu i Hrvatskoj pa nisam imao čast boraviti u tom klubu."

Jakov Kitarović: Bio sam taj dan u 'Klubu', ali nisam vidio ništa
Jakov Kitarović: Bio sam taj dan u 'Klubu', ali nisam vidio ništa

Kaže kako nije iznenađenje što sve više političkih aktera priznaje da su bili u klubu. Raspudić to vidi kao dokaz tzv. duboke države koja je na djelu u Hrvatskoj, a koja je dublja od površinskih svađa na razini HDZ-SDP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Raspudić je komentirao kako je Dragan Kovačević prvo bio u SDP-u gdje se kandidirao i za predsjednika stranke, zatim je otišao u HNS, pa ga je SDP postavio na čelo Janafa, a HDZ ostavio na tom mjestu.

- Otkud u klubu i HDZ-ovci i SDP-ovci i HNS-ovci kada su oni tobože politički protivnici? - zapitao se.

Oko postupanja DORH-a kaže da bi priča bila zabavna i mogli bismo se šaliti na račun kluba kada se ne bi radilo o najozbiljnijoj krizi institucija do sada.

- Predsjednik Republike izravno optužuje premijera i ministra unutarnjih poslova i govori o kriminalnom curenju informacija iz DORH-a. Svjedočimo u aferama da netko praćenim osumnjičenicima dojavi da se provodi istraga pa Josipa Rimac uništava bubice, a Dragan Kovačević baca mobitel u Savu - poručio je.

Ćorić o 'Klubu': Bio sam tamo, a natječaj u Janafu ide što prije
Ćorić o 'Klubu': Bio sam tamo, a natječaj u Janafu ide što prije

'DORH je najveći problem Hrvatske'

Na pitanje misli li da je na nedjelovanje policije prošle godine utjecala činjenica da je u klubu bio i Jakov Kitarović, kaže da su mogli i tada upasti u klub, a iz nekog razloga to nisu učinili.

- Iz DORH-a bi rekli da su htjeli vidjeti dokle ide hobotnica, a netko drugi može interpretirati kada su vidjeli da je tu suprug predsjednice da im je to bilo politički neoportuno pa su odlučili zažmiriti i čekati da prođu izbori - kazao je Raspudić.

- Institucije su ugrožene i u toj situaciji sabor ostaje zadnja brana spasa i zato nam je potrebno saborsko istražno povjerenstvo. Odavno to govorim, po meni je DORH najveći problem Hrvatske. Pozvao bih insajdere i ljude iz DORH-a koji imaju saznanje o ljudima u institucijama koji onemogućavaju istrage da s time izađu u javnost ili barem prijave nama zastupnicima i mogu reći, što se tiče Mosta, da će imati našu zaštitu. Ovo može biti prilika za čišćenje institucija - ustvrdio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a