Obavijesti

News

Komentari 4

'Nisam likvidirao Pajkića, niti propucao Čabraju': Našli 20-ak čahura, pištolj, pušku...

'Nisam likvidirao Pajkića, niti propucao Čabraju': Našli 20-ak čahura, pištolj, pušku...

Pred tužiteljstvom je ispitan Jakov Šimić (33) zvani Jale, prijavljen zbog teškog ubojstva iz bezobzirne osvete Marija Boljata (36) zvanog Pajkić te pokušaja ubojstva Joze Čabraje (29)

VIDEO

Produljen je istražni zatvor osumnjičenima u slučaju pravog revolveraškog obračuna koji se odigrao 14. lipnja u večernjim satima u Kaštel Kambelovcu. U međuvremenu je pred tužiteljstvom ispitan Jakov Šimić (33) zvani Jale, prijavljen zbog teškog ubojstva iz bezobzirne osvete Marija Boljata (36) zvanog Pajkić te pokušaja ubojstva Joze Čabraje (29). Sam Šimić je u sukobu dviju skupina lakše ranjen pa je nekoliko dana nakon zločina proveo u splitskoj bolnici da bi je potom zamijenio istražnim zatvorom na Bilicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Obračun u Kaštel Kambelovcu 

Pokretanje videa...

Ubijeni mario 01:04

Šimić je iznio obranu i tvrdi da nije likvidirao Pajkića niti propucao Čabraju. Istražitelji u međuvremenu prikupljaju forenzičke dokaze, zasad su pronađeni pištolj i puška koji su izuzeti te se pretpostavlja da su korišteni u ovom šokantnom zločinu jer je na ulici prikupljeno najmanje 20-ak čahura. Tek će vještačenja pokazati tko je sve pucao i iz kojeg oružja, još uvijek se čekaju nalazi tzv. “parafinskih rukavica” čiji su odljevi napravljeni od svih osumnjičenih.

Ispituju se očevici. Neki od njih govore kako su čuli rafalnu paljbu, dok će se možda ključni dokaz pokazati snimka tučnjave i pucnjave u kojoj je Boljat izgubio život. Koliko se na toj snimci koju posjeduju istražitelji mogu razaznati lica te još važnije, dokazati tijekom sudskog postupka, pitanje je za vještake, no sigurno će pomoći u utvrđivanju dinamike cijelog razračunavanja. Na snimci se doista vidi kako skupina “cipelari” jednu osobu na tlu...

U Kaštel Kambelovcu ubijena jedna osoba, dvoje ranjenih

Koliko je dosad poznato, skupina u kojoj se nalazio Šimić je tog dana bila na krštenju na području Marine kod Trogira te su navodno navečer krenuli tražiti upravo Boljata po cijelim Kaštelima. Došli su s tri automobila, tvrde naši izvori, te je sve započelo oko 22,40 sati u Kaštel Kambelovcu. Prvo je došlo do tučnjave u kojoj je teško nastradao Pajkić, dugogodišnji boksač kojem se u sukobu pancirka “na čičak” djelomično odvojila. Iako je već imao teške ozljede glave, u njega su ispaljena tri metka u leđa, pogodila su vitalne organe te je 36-godišnjak na mjestu preminuo.

Čabraja je također ozlijeđen u tučnjavi, a potom je pogođen streljivima desetak puta! Još uvijek je u bolnici no nije životno ugrožen – ovo je već treći pokušaj atentata koji je preživio! Policija ga i dalje čuva, dao je iskaz inspektorima, a noć nakon zločina u Kaštel Lukšiću je zapaljen BMW “trojka” kupe kojeg je koristio upravo Čabraja.

Još uvijek nema osumnjičenih za ranjavanje Šimića koji je dobio metak u prepone, još uvijek se sklapa mozaik. Uhićeni su Mate Šuker (35) i Josip Šuker (30), koji su prijavljeni zbog sudjelovanja u tučnjavi te se nalaze na Bilicama. Za isto nedjelo se sumnjiči Ivan Radović (29), priveden koji dan kasnije, no nije zadržan u istražnom zatvoru – izrečena mu je mjera opreza nepribližavanja i nekontaktiranja Čabraji, ali i svjedocima u ovom postupku. Konačno, zbog tučnjave je prijavljen Toni Vitaljić (40) zvani Kubura, no u bijegu je od hrvatskog pravosuđa od te nedjelje navečer...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...