Obavijesti

News

Komentari 126

Ništa od gradnje: Šukeru 'pao' kamp koji vrijedi 92 mil. kuna

Ništa od gradnje: Šukeru 'pao' kamp koji  vrijedi 92 mil. kuna
4

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek povukla je s dnevnog reda Skupštine točku o izgradnji nogometnog kampa Svetice. HNS-ov ugovor o zakupu je odbijen

VIDEO

Hrvatski nogometni savez i Davor Šuker morat će pričekati s gradnjom nogometnog kampa Svetice u Zagrebu. Od zagrebačke Skupštine u ponedjeljak ujutro je dobio odbijenicu za predloženi ugovor o zakupu i gradnji. Zamjenica gradonačelnika je povukla točku s dnevnog reda.

- Drago mi je da je povučen ugovor jer on nije štitio javni interes. Građani bi trebali znati kako će se koristiti i imati koristi od 90.000 četvornih metara koje grad HNS-u daje na korištenje - rekao je SDP-ov zastupnik Davor Bernardić.

SDP je inicirao povlačenje i Švaljek ih je poslušala jer u kampu koje bi financirao HNS, zagrebački sportski klubovi bi plaćali najam. S druge strane, Zagreb bi dao besplatno zemljište na 15 godina. U kamp bi HNS uložio 92 milijuna kuna. Davor Šuker morat će osigurati više prostora za javni sadržaj ako želi dobiti zemljište i izgraditi kamp.

Zastupnici SDP-a su poranili na Skupštinu kako bi se mogli prijaviti za pitanja. Već u šest ujutro su bili u zgradi i osigurali si prvih devet pitanja. Procedura nalaže da se pitanja gradskoj upravi postavljaju redoslijedom zaprimanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Trebalo bi uvesti kvote. Ovo nema smisla. Možda će sljedeći puta HDZ doći u pet ujutro, pa ćemo mi u četiri i tako dok stvar ne bude dovedena do apsurda – rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger.

Raspravljaju o proračunu

Skupština bi danas trebala donijeti proračun težak 6,85 milijardi kuna. Iako je bilo špekulacija da bi zastupnici s liste Milana Bandića mogli odbiti proračun ili se ne pojaviti na sjednici kako bi on pao i time izazvati nove izbore, ujutro su svi došli. Neslužbene informacije kažu da će proračun biti danas usvojen. Grad Zagreb će se pridružiti i ustavnoj tužbi kojom želi srušiti zakon o porezu na dohodak i financiranja lokalne uprave. Zagreb je Vladinim izmjenama poreznih razrada izgubio 781 milijun kuna. 

- Uzeli su nam jednim potezom iznos koji je skoro proračun Splita. Zagreb bi prvi puta mogao tražiti pomoć države, a ako svi traže pomoć države, onda nema smisla ni decentralizacija - objasnio je pročelnik za financije Slavko Kojić.

Skupština će raspravljati i o tome da se iz grada Samobora nastavi dovoziti otpad u Zagreb. Protiv toga su stanovnici u Novom Zagrebu, a sam Zagreb muku muči s glomaznim otpadom i ima preko 400 divljih odlagališta glomaznog otpada.

Zamjenica gradonačlenika Sandra Švaljek rekla je da od petka traje odvoz glomaznog otpada s divljih odlagališta. Na Jankomiru je grad osigurao halu od 2000 kubičnih metara za privremeno zbrinjavanje otpada. 

- Otpad će se obrađivati i tako oslobađati novi prostor za skladištenje. Uskoro ćemo imati dugotrajnije rješenje, ide natječaj za zbrinjavanje svih vrsta otpada. Paralelno traje proces dobivanja okolišne dozvole za Jakuševac. Radimo na tome - rekla je Švaljek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag