News

Komentari 2

Ništa od najefikasnije gradske uprave u Hrvatskoj: Puljku nije prošao prijedlog o preustroju

Ništa od najefikasnije gradske uprave u Hrvatskoj: Puljku nije prošao prijedlog o preustroju

Splitsko Gradsko vijeće u subotu nije prihvatilo prijedlog gradonačelnika Ivice Puljka o preustroju Gradske uprave kojim je sadašnjih 12 upravnih odjela trebalo smanjiti na osam

Od 31 vijećnika Gradskog vijeća 15 njih bilo je za, 14 protiv i dva suzdržana.

- Prijedlog o reorganizaciji Gradske uprave, nažalost nije prošao iako je ideja bila da Gradska uprava Split bude najefikasnija gradska uprava u Hrvatskoj - rekao je Puljak novinarima. Istaknuo je da su presudna bila dva vijećnika SDP-a koja su u glasovanju bili suzdržani pa bez njihova dva glasa nije postignuta natpolovična većina potrebna za prihvaćanje prijedloga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pri tomu je Puljak ocijenio da su dvojica SDP-ovih vijećnika jučerašnjim glasovanjem za prijedlog gradskog proračuna bili konstruktivni.

- Čim je otklonjena mogućnost prijevremenih izbora u Splitu vijećnici SDP-a su se vratili starom modelu ponašanja i danas nisu podržali prijedlog o preustroju Gradske uprave - rekao je Puljak. Vijećnici SDP-a od Puljka su u današnjoj raspravi tražili da njegov prijedlog o reorganizaciji Gradske uprave ide u tzv. drugo čitanje, ali Puljak to nije prihvatio.

Puljak je rekao kako nije želio odgađati glasovanje o njegovom prijedlogu preustroja Gradske uprave, kako su to predložili SDP-ovi vijećnici, jer su oni imali mjesec dana za postavljanje pitanja i iznošenje prijedloga, ali nisu to učinili. Po Puljkovu tumačenju, SDP nije imao primjedbi na njegov prijedlog, ali ga danas ipak nisu podržali.

- Oni podržavaju organizaciju Gradske uprave kakvu su napravili Kerum i HDZ a nisu željeli moju kojom bi splitska Gradska uprava postala najmodernija u Hrvatskoj - rekao je Puljak. Dodao je kako će se u 12 postojećih upravnih odjela, umjesto preustroja, sada obaviti sistematizacija.

- Mi se nećemo nikomu osvećivati - istaknuo je. Pri tomu je rekao da pročelnici u upravnim odjelima neće biti birani po političkom ključu nego isključivo po sposobnostima.

SDP-ov vijećnik Davor Matijević, objašnjavajući razloge zbog kojih su on i drugi SDP-ov vijećnik Goran Kotur bili suzdržani prilikom glasovanja o Puljkovu prijedlogu reorganizacije Gradske uprave, rekao da je gradonačelnik predložio smanjenje upravnih odjela s 12 na osam, a SDP smatra da ih treba smanjiti na šest. Dodao je kako su od gradonačelnika tražili da se broj djelatnika s 4011 smanji na 350, te da se njegov prijedlog ostavi za "drugo čitanje" do sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Split: Tajnik SDP-a Split Davor Matijević na temu POS-a

- Gradonačelnik se složio s nama, ali nije dozvolio da raspravljamo o našim prijedlozima. On mora shvatiti da mi nismo njegovi žetončići - poručio je Matijević. Izrazio je žaljenje što se Puljak "i dalje bavi PR-om i marketinškim potezima."

Vijećnik HDZ-a Vice Mihanović je rekao novinarima da je današnja rasprava na Gradskom vijeću o Puljkovu prijedlogu preustroja Gradske uprave je bila predstava.

- Licemjerno je što su pojedini vijećnici kritizirali Puljkov prijedlog, ali su ga ipak podržali prilikom glasovanja, Pri tomu posebice mislim na Most - rekao je Mihanović.

Po Mihanovićevim riječima, Puljak radi sve suprotno od onog što je najavljivao u predizbornoj kampanji.

- On je u kampanji najavljivao smanjivanje broj zaposlenih u Gradskoj upravi. Međutim sad se broj zaposlenih povećava pošto je raspisan natječaj za uposlenje petero djelatnika u Odjelu za urbanizam - rekao je Mihanović.

Najčitaniji članci