Obavijesti

News

Komentari 52

Ništa od ostavke? 'Premijer je dao podršku ministru Kovačiću'

Ništa od ostavke? 'Premijer je dao podršku ministru Kovačiću'
1

U slučaju da svi kažu što nas briga, ministar Kovačić ne mora otići zato što se lomi oko velike reforme, nego može otići zbog ljudske riječi , rekao je Ivica Relković, Kovačićev savjetnik

VIDEO

Ivica Relković, savjetnik ministra Ivana Kovačića, kazao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kako se potpredsjednik Vlade čuo u subotu navečer s premijerom Plenkovićem i dobio njegovu potporu.

- Sve što se dogodilo podržava u smislu odluka koje je donio ministar Kovačić u dogovoru s ministrom Medvedom, ali i potvrđuje da je odluka u vezi gospođe Tafre odluka Vlade. Pa ako gospodin Đakić smatra da je to "podla odluka" onda to treba adresirati na premijera i 14 ministara HDZ-a jer su oni digli ruku za tu odluku. Ako se ne želi ispričati, onda kaže da su svi oni koji su digli ruku za tu odluku podli - kazao je Relković za Novu TV. 

- Tražila se isprika gospodina Đakića i očitovanja Vlade, odnosno ministra Medveda, što je već učinjeno, tako da mi smatramo da će i ministar Medved i premijer i u javnosti reći ono što se stvarno i dogodilo, i naravno da se tada nastavlja dalje. U slučaju da svi kažu što nas briga, ministar Kovačić ne mora otići zato što se lomi oko velike reforme, nego može otići zbog ljudske riječi jer je hrvatskoj politici napokon potrebna ljudska riječ iza koje se stoji - istaknuo je Relković za Dnevnik Nove TV.

Vlada: Nema ostavke ministra, sve je po propisima

- Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda' - potvrdili su danas Hini u Vladi.

Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje ističe da su oba ministarstva, branitelja i uprave, poštovala "sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika."

Navodi da je državna službenica Vesna Nađ bila zaposlena u Ministarstvu hrvatskih branitelja od 1998. godine i tijekom radnog staža obavljala i rukovodeće poslove te se specijalizirala za poslove javne uprave i provođenje Zakona o općem upravnom postupku. Za koalicijske Vlade Zorana Milanovića obavljala je funkciju zamjenice ministra branitelja i nakon isteka mandata, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima, predala je zahtjev za povratak u državnu službu.

Sukladno Zakonu, njezinoj stručnoj spremi te dogovoru čelnika tijela, Vesna Nađ premještena je na mjesto više upravne savjetnice u Ministarstvo uprave, kaže se u priopćenju Kabineta ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić (Most) zaprijetio je jučer ostavkom ako se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić ne ispriča zbog toga što je podlom nazvao Kovačićevu odluku da za svoje savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ. Kovačićevu namjeru medijima je potvrdio njegov posebni savjetnik Ivica Relković, koji je rekao da očekuju i očitovanje ministra Medveda jer je, kazao je, ministar branitelja sam takvu odluku tražio.

Saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić poručio je u nedjelju kako je rekao svoje mišljenje i nije vrijeđao, "nego samo sa svog pogleda okarakterizirao osobe primljene u Ministarstvo uprave".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...