Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Nisu samo ludovali: Maturanti donirali hranu, bojili zidove...

Maturanti diljem Hrvatske i prošlih su godina umjesto Norijade iskazivali svoju plemenitost te su brašno, primjerice, koristili za pečenje palačinki u humanitarne svrhe, a donirali su hranu i knjige

Split: Maturanti 3. gimnazije donirali hranu socijalnoj samoposluzi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
11 komentara

U dogovoru s našim profesorima koji su kontaktirali udrugu Most odlučili smo da ćemo kraj srednje škole obilježiti donacijom hrane. Pitali smo ih što im treba, rekli su da im najviše trebaju konzerve, kažu splitski maturanti.

Svatko je od njih dao po 10 kuna, a konzerve su jučer u 11 sati predali socijalnoj samoposluzi.

- Deset kuna nama nije puno, to je možda jedna marenda, a nekome će puno značiti jer ima puno ljudi koji su financijski ugroženi - rekao je maturant Bruno Kontri za Splitski dnevnik. Dodao je da im je ove godine, za razliku od prethodnih, moto da se brašno ne baca nego donira.

VIDEO: NORIJADA U DUBROVNIKU Maturanti ga naljutili: 'Ne lupaj mi po autu od 60 tisuća eura!'

- Htjeli smo pokazati da smo zreli - kaže Kontri iz MIOC-a.

A zrelost su pokazali i maturanti iz drugih dijelova Hrvatske. U Rijeci su sudjelovali u preuređenju prostorija prihvatilišta za beskućnike Ruže sv. Franje na Kozali. Oličeni su zidovi, stavljeni su hidroizolacija i novi knauf... Završne radove u kupaonici, odnosno postavljanje keramike, obavili su učenici riječke Graditeljske škole za industriju i obrt, budući keramičari, sa svojom profesoricom Alenkom Bakarčić. Radili su u sklopu prakse i sve obavili volonterski. A veliko srce pokazali su i učenici završnih razreda u Istri.

Zagreb: Povorka maturanata prolazi Miramarskom ulicom prema Bundeku NORIJADA U HRVATSKOJ Priveli ukupno 14 maturanata, Hitna je intervenirala 15 puta

Maturanti Medicinske škole Pula donirali su pulskom Gradskom društvu Crvenoga križa 80 kilograma brašna.

ime su nastavili 19 godina dugu tradiciju u kojoj humanitarnom akcijom pomažu potrebitim sugrađanima. Pozvali su sve maturante da im se priključe u akciji darivanja i da dostojanstveno obilježe zadnji dan nastave.

Maturanti diljem Hrvatske i prošlih su godina umjesto Norijade iskazivali svoju plemenitost te su brašno, primjerice, koristili za pečenje palačinki u humanitarne svrhe, a donirali su hranu i knjige.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message