Obavijesti

News

Komentari 28

Nizozemska policija traži Dera: Misle da je likvidirao i Hrvata?

Nizozemska policija traži Dera: Misle da je likvidirao i Hrvata?
1

Sumnjiče ga da je ubio Nebojšu Markovića (37) u beogradskom naselju Sanovo brdo, Ivana Serdarušića u Amsterdamu i još jednog muškarca u Budimpešti. Za informaciju nude 20 tisuća eura nagrade

VIDEO

Nizozemska policija sumnjiči Čabu Dera (38), koji je početkom siječnja ove godine ubio Nebojšu Markovića (37) u beogradskom naselju Sanovo brdo, i za ubojstva Hrvata Ivana Serdarušića u srpnju prošle godine u Amsterdamu te još jednog muškarca u Budimpešti u rujnu. Iz policije su priopćili da je Der plaćeni ubojica s mađarskim i srpskim državljanstvom. 

Policija vjeruje da je Der stigao u Nizozemsku oko 8. srpnja, a onda je tri tjedna kasnije počinio ubojstvo u jednom talijanskom restoranu u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turist i upucao žrtvu u glavu, prenose nizozemski mediji.

Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK. Nizozemski mediji podsjećaju da je Der osuđen na zatvorsku kaznu u Srbiji 2004. godine zbog ubojstva. Pušten je iz pritvora u veljači 2017. godine. Policija je priopćila da bi razgovarala sa svakim tko je imao kontakt sa Derom od 8. do 30. srpnja, kada se dogodilo ubojstvo. Za informacije o njemu nude nagradu od 20.000 eura, objavljeno je na stranicama nizozemske policije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemski mediji navode da se Serdarušić bavio poslovima vezanima uz drogu. Nizozemska policija, u suradnji s hrvatskom, smatra da je to mogući motiv za ubojstvo, piše Jutarnji list. Ubojica je ostavio brojne tragove na mjestu događaja, a policija je i rekonstruirala njegovo kretanje. 

Prilikom bijega odbacio je vatreno oružje s prigušivačem, bež šešir, crnu torbicu za prijenosne uređaje, rukavice i bijelo-plavu košulju. Nekoliko minuta nakon zločina ubojica je bio u blizini Koningspleina u središtu grada, ustanovili su detektivi koji vode istragu, a pretpostavljaju i da je iznajmio hotelsku sobu u blizini amsterdamskog Glavnog kolodvora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1