Obavijesti

News

Komentari 7

Njemačka na crvenu listu stavila cijelu Španjolsku: 'Rizično je'

Njemačka na crvenu listu stavila cijelu Španjolsku: 'Rizično je'

Putnici će morati po povratku u Njemačku pokazati negativan test na koronavirus kako bi izbjegli karantenu. Odluka uključuje i popularne turističke destinacije Baleare i Kanarske otoke

Njemačka je cijelu Španjolsku proglasila rizičnim područjem, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova, nakon što se stopa zaraze od covida-19 više nego udvostručila u tjedan dana, dok se delta varijanta širi među necijepljenim mlađim osobama.

Po odluci, koja uključuje popularne turističke destinacije Baleare i Kanarske otoke i stupa na snagu u nedjelju, putnici će morati po povratku u Njemačku pokazati negativan test na koronavirus kako bi izbjegli karantenu.

U Njemačkoj raste broj zaraza, ali se broj mrtvih smanjuje
U Njemačkoj raste broj zaraza, ali se broj mrtvih smanjuje

Međutim, daljnji porast stope zaraze u Španjolskoj mogao bi dovesti do obavezne karantene za necijepljene putnike, stvarajući nesigurnost po pitanju putovanja uoči vrhunca sezone školskih praznika, tijekom koje Nijemci preplave sunčane morske destinacije.

Visoko ovisna o turizmu, Španjolska pokušava postići delikatnu ravnotežu između toga da otvori zemlju dovoljno da privuče natrag turiste te u isto vrijeme zadrži broj zaraženih pod kontrolom da izbjegne odvraćanje potencijalnih posjetitelja.

Španjolska je ukinula obavezu nošenja maski na otvorenom
Španjolska je ukinula obavezu nošenja maski na otvorenom

Ministrica turizma Reyes Maroto rekla je ranije u petak da je Španjolska sigurna destinacija za turiste, navodeći program cijepljenja.

Govorila je nakon izvješća da Njemačka planira dodati Španjolsku na svoju listu riskantnih područja, i nakon što je francuski ministar europskih poslova Clement Beaune u četvrtak savjetovao Francuzima da izbjegavaju Španjolsku i Portugal za ljetne praznike.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova također je reklo da će označiti Cipar kao područje visoke incidencije.