Obavijesti

News

Komentari 3

Njemačka prestala obrađivati nove zahtjeve za azil Sirijcima

Njemačka prestala obrađivati nove zahtjeve za azil Sirijcima
1

Pozadina promjene postupka su nove smjernice koja se u BAMF-u interno koriste od sredine ožujka, a koje očito upućuju na promjenu procjene sigurnosne situacije u Siriji

VIDEO

Njemački Savezni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) prestao je obrađivati nove zahtjeva za azil sirijskih državljana što upućuje na promjenu procjene sigurnosne situacije u Siriji i moguća vraćanja dijela sirijskih izbjeglica, prenose njemački mediji u subotu.

- Radi se o slučajevima koji se odlučuju na temelju smjernica BAMF-a koje bi uskoro mogle biti promijenjene - rekao je za Medijsku grupu Funke jedan neimenovani izvor u BAMF-u. 

Pozadina promjene postupka su nove smjernice koja se u BAMF-u interno koriste od sredine ožujka, a koje očito upućuju na promjenu procjene sigurnosne situacije u Siriji. 

Ministarstvo unutarnjih poslova, u čijoj nadležnosti je BAMF, procjenu sigurnosne situacije u Siriji donosi tek sljedeći tjedan. 

Blokada donošenja rješenja odnosi se na one državljane Sirije koje uživaju ograničeni zaštitni status. Radi se osobama koje nisu dobile puni azil, ali ih je iz sigurnosno-humanitarnih razloga nemoguće protjerati u Siriju. 

Ministri unutarnjih poslova njemačkih saveznih pokrajina su krajem prošle godine odlučili zabranu protjerivanja u Siriju produljiti do kraja lipnja. Tadašnja odluka je obrazložena tvrdnjom kako ni u jednom dijelu Sirije ne postoji „opsežna, dugoročna i pouzdana zaštita“ za progonjene osobe. 

U jeku izbjegličke krize 2015. i 2016. u Njemačku je stiglo preko milijun izbjeglica iz Sirije. 

Izbjeglička kriza u Njemačkoj promijenila je i politički krajobraz zemlje i potaknula rast popularnosti desno populističkih stranaka poput Alternative za Njemačku koje trenutno uživa podršku od oko 15 posto birača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca