Obavijesti

News

Komentari 178

Noćna mora: 'Glasovala sam za Brexit, ali sad sam se pokajala'

Noćna mora: 'Glasovala sam za Brexit, ali sad sam se pokajala'
3

Jelena Ribić, novinarka iz Londona, kaže kako su konkretne štete već vidljive: - Četiri tvrtke, od kojih dvije čiji su osnivači Britanci, vrlo vjerojatno ostaju bez obećanih investicija...

VIDEO

Neki Britanci koji su u četvrtak glasali za izlazak iz Europske unije u petak su - suočeni s rezultatom i mogućim posljedicama - zaključili da je to bila “dramatično pogrešna odluka”.

- Glasala sam za izlazak, ali da imam još jednu priliku, glasala bih za ostanak u EU. Jutros me sustigla realnost - rekla je studentica Mandy Suthi ITV Newsu.

Sličnog su mišljenja deseci tisuća Britanaca koji su na internetu htjeli potpisati peticiju vladi za pokretanje novog referenduma - onoga o ostanku u Uniji.

Funta je, naime, odmah nakon proglašenja rezultata potonula, a svjetske tvrtke, naročito one financijske, najavile su postupno povlačenje iz Londona i Britanije. Financijska industrija Britaniji je jednako važna kao Hrvatskoj turizam. Izlazak su, inače, izglasali umirovljenici, dok su mladi očajni - uvjerljiva većina mladeži bila je za ostanak u EU. Hladan tuš Britaniji priredio je i Nigel Farage, najveći protivnik EU, koji je mrtav-hladan slagao da će Britanci nakon izlaska iz EU svakog tjedna dobivati 350 milijuna eura više za zdravstveni sustav.

O tome nema ni govora. Khembe Gibbons je zbog toga na rubu suza: “Napuštamo EU, David Cameron je dao ostavku, sad se moramo nositi s Borisom Johnsonom, a još je i Nigel Farage priznao da je lagao. Ja sam glasala vjerujući u te laži i sad mi je žao. Osjećam se okradeno za glas”.

Britanija je još prije sto godina bila “Imperija u kojoj sunce nikad ne zalazi”, a Cameronov referendum, priređen zbog političkih nesuglasica u Konzervativnoj stranci (torijevci), mogao bi dovesti do raspada te složene države jer je škotska premijerka najavila referendum na kojemu će Škoti ponovno odlučivati o svojoj sudbini. Žele li ostati u Europi, izdvojit će se iz Britanije. Cameron je sigurno očajan, no Marine le Pen slavi.

- Ovo je pobjeda slobode - rekla je Marine le Pen nadajući se izlasku Francuske - Frexitu.

Vladimir Putin sigurno trlja ruke, mada to ne priznaje - najveći njegov rival odlazi, svojevoljno, iz EU, a pritom se možda još i raspadne. Europska ideja je pretrpjela težak infarkt, napisao je Oscar Lafontaine, njemački socijaldemokrat:

“Politika stroge štednje bila je razarajuća. Tko želi spasiti Europu, mora iznova definirati cijelu ideju. Europa koja pripada samo bogatim bankarima i birokratima nema budućnost”.

Poslovi nam već propadaju

Jelena Ribić, novinarka iz Londona, kaže kako su konkretne štete već vidljive: - Četiri tvrtke, od kojih dvije čiji su osnivači Britanci, vrlo vjerojatno ostaju bez obećanih investicija jer su investitori iz Europe čekali odluku referenduma. Boljet će Britaniju još i više, nažalost. Danas su emocije malo popustile. U pripremi su prosvjedi, peticije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...