News

Komentari 1

Nogalo želi opet biti ravnatelj: 'Moj tim je stvorio tu bolnicu, bilo bi fer da završimo posao'

Nogalo želi opet biti ravnatelj: 'Moj tim je stvorio tu bolnicu, bilo bi fer da završimo posao'

Drago mi je zbog ove države da institucije rade posao kako treba. Nitko ne vjeruje da je ovako brzo mogla doći presuda u moju korist , rekao je Boro Nogalo koji se planira opet kandidirati za ravnatelja

Mi smo se borili za RH, i ja sam bio nekakav branitelj u tom ratu. Nema apsolutne pravde, morala i poštenja. Sad sam vidio, naš projekt je 2009. bio apliciran i prihvaćen, prije Pelješkog mosta. Mi još nismo ni počeli, a most se završava. Zbog same činjenice da je taj projekt predviđen za mlade znanstvenike i prvenstveno je pedijatrijska ustanova koja će brinuti o zdravlju djece i financira se izvana, nikad mi neće biti jasno zašto nije startao tako lijep i human projekt, rekao je Boro Nogalo, bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak za N1.

- Ti isti ljudi s Medicinskog fakulteta koji sada spašavaju projekt su bili protiv njega - dodao je.

Nogalo kaže da će se prijaviti za novi natječaj za ravnatelja bolnice.

- Ako sam već plakao i dvije godine se borio, onda naravno bi bilo kukavički i nepošteno prema mom timu, koji je stvorio tu bolnicu, da se ne prijavim na taj natječaj. Možda će netko imati bolje reference, ali kad vidimo što je sve moj tim napravio, bilo bi pošteno da dovršimo tu priču - rekao je Nogalo.

Nogalo za članove Upravnog vijeća kaže kako su stručni i kompetentni, a za aktualnu v.d. ravnateljicu Dušku Markov-Glavaš kaže kako je izvrsna liječnica.

- Svi se boje da ja opet dođem. Dug je narastao na 60 milijuna. Nema revanšizma. Sama činjenica da je bolnica povećala minus 10-15 puta u godinu dana, sama činjenica da je puno outsourcinga, jako puno se troši novca na odvjetnike i ja nemam drugog načina nego da zaključim da tu nešto postoji. Kao što su oni doveli inspekcije, dovest ću i ja jednu, revizorsku inspekciju. Svatko mora odgovarati, kao što sada odgovara Ana Stavljenić Rukavina - rekao je Nogalo.

- Drago mi da sve ovo što dvije godine pričam i nitko ne reagira, što moja priča sad dobiva epilog u optužbama i optužnicama. Drago mi je zbog ove države da institucije rade posao kako treba. Nitko ne vjeruje da je ovako brzo mogla doći presuda u moju korist - zaključio je Nogalo.