News

Komentari 2

Nogalo: Izmišljaju i podvaljuju mi jer se boje mog povratka. Znaju da znam što su sve radili

Nogalo: Izmišljaju i podvaljuju mi jer se boje mog povratka. Znaju da znam što su sve radili

Iz bolnice Srebrnjak optužuju nekadašnjeg ravnatelja Nogala za pogodovanje kćeri prilikom dodjele specijalizacije i milijunske isplate za honorare ističući kako su ga kazneno prijavili. Nogalo sve odbacuje

Novo Upravno vijeće trebalo bi imenovati v.d. ravnatelja, nakon čega će se raspisati natječaj. Ja ću biti kandidat i zato mi sad podmeću. Boje se da ću se vratiti obzirom da znaju da ja znam što se sve radilo. Kaže nam Boro Nogalo, nekadašnji ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak, pojašnjavajući razloge opširnog pisma koje je uputio javnosti.

Naime, zadnjih dana u medijima se, prema informacijama iz bolnice, pisalo o milijunskim isplatama za honorare i kaznenoj prijavi protiv njega, ali i optužbama za pogodovanje kćeri prilikom dodjele specijalizacije. Nogalo poručuje kako su to sve izmišljotine plasirane nakon što je izrazio želju opet stati na čelo ove ustanove, koju je vodio 23 godine. A 2019. je, podsjetimo, s te funkcije smijenjen. Sud je pravomoćno prije nekoliko dana potvrdio da je smjena bila nezakonita. Nogalo upire prstom u dojučerašnjeg ravnatelja Ivu Domića Čulu, koji je s novim Upravnim vijećem, kojeg je postavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, dao ostavku, Gzima Redžepija, pulmologa i bliskog suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu, za koje ističe da je nezakonito imenovano. To je cijela hobotnica, dodaje.

- Protiv mene se ne vodi nikakav kazneni postupak - poručuje Nogalo i prilaže dokaz s Općinskog kaznenog suda.

- Ako su oni u pravu, pa zašto onda ja nisam kazneno gonjen? Za sve postoji dokumentacija. Sedam nadzora je obavljeno i sve je bilo u redu. Uvijek ima nekih primjedbi i oni ih vade iz konteksta. Pa valjda bi već državno odvjetništvo pokrenulo postupke protiv mene. Ovo su samo podvale da se utječe na Upravno vijeće da se mene ne izabere jer kao ja sam nešto skrivio. Ja sam spriječio da Srebrnjak postane drugi Imunološki zavod. Njima to ne odgovara, svi oni željeli bi preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU-ov projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu, a očito ih je i strah da im policija ne pokuca na vrata - kaže naglašavajući kako je bolnica bila pred zatvaranjem, a pod njegovim vodstvom su došli do najvećeg projekta u državi.

- U isto vrijeme je aplicirao Medicinski fakultet u Zagrebu, nije prošao na javnom natječaju, a sad prisvaja ovaj naš projekt. A to je naša država, postoje moćnici, grabežljivci koji se smatraju da su država u državi i da mogu raditi kako god hoće. Ovo brutalno nasilje prema meni traje već godinu i pol dana. Neki su u pritvoru, neki će uskoro biti optuženici, ali to ne sprječava njih da kriminaliziraju mene - poručuje Nogalo. 

Sve je ovo, dodaje, jadno i bijedno. 

- Dokle će u ovoj Hrvatskoj takvi raditi što hoće i tjerati mlade, pametne i sposobne ljude van i sprječavati ih da se vrate - pita se.

Podsjeća i kako su ga optuživali i za nadrliječništvo zbog nalaza nutricionista u stvaranju plana prehrane za djecu koja su alergična. 

- Oni smatraju da je nutricionizam nadriliječništvo. Nemam riječi - dodaje. 

Najčitaniji članci