Obavijesti

News

Komentari 37

Hrabri nogometaš Dragovoljca uletio u vatru i spasio susjeda

Hrabri nogometaš Dragovoljca uletio u vatru i spasio susjeda
3

Zagreb: U stanu je eksplodirao plin. Mladi nogometaš Josip Jurićev ušao je u gorući stan prije vatrogasaca. Van je izvukao susjeda kojemu je cijelo tijelo bilo opečeno

VIDEO

Cijeli stan je gorio. Dim je sukljao ispod vrata i kroz razbijene prozore balkona. Nogometaš Hrvatskog dragovoljca Josip Juričev (21) lupao je na vrata.

Otvorio mu je 36-godišnjak kojem je cijelo tijelo bilo opečeno. Josip ga je izvukao iz stana pa uletio u vatru u zagrebačkoj Aleji pomoraca na broju 25, u srijedu poslije podneva, ne razmišljajući o posljedicama. Pridružio mu se susjed. Uzeli su vatrogasne aparate i gasili požar do dolaska vatrogasaca. Dim se brzo širio stubištima 17-katnice. Na hodniku ispred stana sjedio je teško ozlijeđeni muškarac i čekao Hitnu.

- Vidio sam eksploziju u stanu na drugom katu. Otrčao sam gore. Zvonio sam, lupao na vrata. Otvorio mi je dečko, bio je sav opečen. Htio se vratiti u stan, ali sam ga izvukao u hodnik, na sigurno. Bio je potpuno u šoku, sav zbunjen. Cijeli stan je bio u plamenu. Mislim da je eksplodirao plin - prisjetio se ovaj hrabri mladić.

Nesretnika je pitao ima li još koga u stanu, ovaj je rekao da živi sam. Josipa je, kaže, strah uhvatio kad je sve bilo gotovo, kad je počeo razmišljati što mu se sve moglo dogoditi, da je moglo ponovno eksplodirati.

Muškarac ima opekline trećeg stupnja te su ga vozilom Hitne prevezli u Kliniku za traumatologiju. Eksplozija je bila toliko jaka da je izbila stakla na balkonu. Policija zbog očevida nije govorila o detaljima. Susjedi kažu da je živio sam i bio povučen. Do prije godinu, dvije, kažu, s njim su živjeli djevojka i dijete. Josip je u Zagreb došao nedavno iz Vodica. Stanuje u istoj zgradi na 17. katu, a susjeda kojeg je izvukao iz vatre ne sjeća se prije nesreće.

Nestručno spojen plin?

Prema prvim indicijama, riječ je o nestručno spojenim plinskim instalacijama i nestručnom rukovanju. Čekamo da završi očevid, kaže Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije