Obavijesti

News

Komentari 12

Nogometaš s fakultetom: Bilo mi je teško, ali nisam odustao

Nogometaš s fakultetom: Bilo mi je teško, ali nisam odustao
1

Goran Milović stekao je zvanje profesora/magistra kineziologije. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Splitu u roku. Priznaje kako mu je bilo teško, ali je uspio

VIDEO

Svaki dan u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku. 

Goran Milović stekao je zvanje profesora/magistra kineziologije. U roku je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Priznaje kako mu je bilo teško, nekoliko puta čak je razmišljao i o odustajanju od zahtjevnog studija ili nogometa, no na kraju je ipak uspio.

- Otac i majka su fakultetski obrazovani, tako su usmjeravali sestru i mene. Uvijek su govorili kako je nogomet riskantan, kako karijera kratko traje te kako može doći do ozljede. Iako je nogomet oduvijek bio moj prvotni plan, nisam zapostavljao ni onaj drugi - obrazovanje. Oduvijek sam želio postati trener i zato sam i upisao studij. Koliko god mi je bilo zahtjevno, a imao sam i brojnih kriza jer nisam mogao podnijeti stres ispita i utakmica, uspio sam. Prije svega zbog velike podrške obitelji i profesora, prijatelja te supruge Ane, koju sam upoznao na fakultetu. Kineziologija je specifična, jer su vježbe i predavanja obavezni za sve, bez iznimke.

- Samo vrhunski sportaši imaju privilegij da im je obveza doći na pola predavanja, ja sam u to vrijeme igrao u nižim ligama. Na drugoj godini sam se skoro ostavio nogometa. Igrao sam u trećoj ligi i uz svakodnevne treninge morao sam odraditi po sat i pol plivanja i gimnastike, što je bilo fizički i psihički iscrpljujuće. Profesori su mi izlazili u susret, ponekad bi me pustili da neki predmet ili vježbe odradim s drugom grupom, ali sve sam morao odraditi. Prve tri godine bile su izuzetno teške, no nasreću Split, u kojem sam tad igrao, natjecao se u četvrtoj, trećoj i drugoj ligi. Kasnije, kad smo ušli u prvu ligu, na fakultetu su na red došli teoretski ispiti, pa sam sve uspio završiti.

- Mislim da su fakulteti koji imaju opciju izvanrednog studiranja bolji odabir za sportaše jer se može rasporediti vrijeme. Tu je sve na studentu. Općenito, fakulteti bi se mogli malo više prilagoditi sportašima, mogli bi za ispitne rokove napraviti posebne grupe. Meni su, primjerice, za anatomiju trebala dva tjedna učenja, što je dosta poremetilo treninge. Ne znam kako bih to uopće uspio s današnjim obvezama – zaključio je.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.