Obavijesti

News

Komentari 100

Norina majka: Molim vas, ne pišite ružne komentare bolnici

Norina majka: Molim vas, ne pišite ružne komentare bolnici
4

Morate shvatiti koliko nam je noć pred odlazak teško, pogotovo kada se nadamo pomoći upravo od tih liječnika i ustanove u Philadelphiji, napisala je Norina majka

VIDEO

Akcija je uspjela. Za eksperimentalno liječenje malene Nore Šitum prikupljeno je 5,3 milijuna kuna. Ona danas u 9,50 sati leti za SAD, a liječnici u Dječjoj bolnici u Philadelphiji primit će je u petak.

Nakon što se svima zahvalila na konferenciji za novinare u srijedu, Đana Atanasovska, Norina majka, sinoć je još jednom zahvalila svima i na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji koja se u srijedu našla na velikom udaru Hrvata koji su bijesni ostavljali komentare nakon što se saznalo da je liječenje poskupjelo.

Komentar Norine majke prenosimo u cijelosti:

'Dragi svi, koji ste u ovih nekoliko dana postali dio velike obitelji moje Nore. Zahvaljujem Vam na svemu što činite za nju, svojim pozivima i silnom željom da joj pomognete. 

U dobroj namjeri, vjerujem da ste pisali i komentare na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji. 

'U dopisivanju s bolnicom došlo je do velikog nesporazuma'

No, ovim putem osjećam potrebu reći Vam kako za razloge za koje vjerujete da opravdavaju takve reakcije, ipak nije kriva bolnica u Philadelphiji. Zbog toliko toga, što se događalo u posljednjih nekoliko dana, moram vas u dobroj namjeri obavijestiti kako je došlo do velikog nesporazuma u dopisivanju sa bolnicom. 

Moram napomenuti kako se prilikom ove velike humanitarne akcije, koja je trajala samo nekoliko dana zaista brzo radilo na više mail adresa, pa zapravo nismo niti znali kome je sve bolnica uputila mail s potpunim iznosom potrebnim za liječenje naše Nore. 

Stoga se ispričavam što nam se u cijeloj toj zbrci i žurbi dogodio propust s nepročitanim mailom dodatnim sredstvima, koji je proslijeđen na udrugu. 

'Ne krivite ljude koji mom djetetu žele samo pomoći'

Stoga Vas sve ovim putem molim, da zbog dobrobiti moga djeteta više ne pišete ružne komentare na stranicama bolnice. Molim Vas to, jer ne bi željela da se krive ljudi koji mom djetetu samo žele pomoći. 

Imajte razumijevanja za ovo što sam napisala, jer zaista morate shvatiti koliko nam je noć pred odlazak u ovu ustanovu teško, pogotovo kada se nadamo pomoći upravo od tih liječnika i ustanove u Philadelphiji. 

Kao i sve do sada, ovo Vas molimo u ime naše Nore, ali i sve djece koja će sutra možda imati otvoren put za novi život. 

Hvala Vam svima od srca!'

Oglasila se i prozvana bolnica

U srijedu navečer se priopćenjem oglasila i prozvana bolnica. 

'Klinička Dječja bolnica u Philadelphiji godišnje liječi tisuće djece iz našeg susjedstva, Amerike i cijelog svijeta i odgovorno brinemo o zdravlju sve te djece. Mi znamo koliko obitelji, prijatelji i zajednice u cjelini ulažu u liječenje kako bi osigurali najbolju moguću njegu za sve svoje pacijente. 

Dok nam pacijentova privatnost zabranjuje komentiranje zdravstvenog stanja svakog pojedinca bez njegovog posebnog pristanka želimo zamoliti javnost da razumije pravilnike o cijenama naših usluga za sve obitelji koje dolaze izvan Amerike. 

'Procjena troškova liječenja mora se unaprijed uplatiti'

Postupak kod međunarodnih pacijenata je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici i na dogovoreno vrijeme kako bi moglo započeti liječenje. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati tijekom nekoliko godina, u našoj bolnici ili domovini pacijenta. 

Dječja bolnica u Philadelphiji ne naplaćuje praćenje kliničkog liječenja odmah na početku liječenja i ako se dijete dodatno ne tretira u našoj bolnici mi nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. 

'Svim pacijentima predstavimo sve potencijalne troškove'

Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi mogli razumjeti s kojim se financijskim problemima mogu biti suočeni. 

Trudimo se svim 'međunarodnim' obiteljima i pacijentima objasniti razliku između početnih troškova liječenja koje mi naplaćujemo u bolnici i koji se ne mijenjaju od potencijalnih budućih troškova koji će ovisiti o budućim kliničkim tretmanima - zaključuje bolnica u priopćenju, a koje prenosi Večernji.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.