Obavijesti

News

Komentari 477

Norina majka: Nikada nisam prijetila Žužić, to je čista laž

Norina majka: Nikada nisam prijetila Žužić, to je čista laž
3

Jasminka Žužić iz Udruge Hrabro dijete, koja je prikupljala novac za Noru Šitum, prijavila je policiji Norinu majku. Tvrdi da joj je prijetila. Norina majka tvrdi: To je laž

VIDEO

Predsjednica Udruge Hrabro dijete Jasminka Žužić prijavila je policiji Đanu Atanasovsku za prijetnje

Policiji je rekla kako ju je Norina majka nazvala i rekla joj da zna da ima djecu, da će ih zbrisati s lica zemlje i baciti bombu u dvorište obiteljske kuće.

- Ove su optužbe lažne, ozbiljne i neutemeljene. Ne mogu vjerovati da se brani novim lažima i klevetama umjesto da konačno odgovori na pitanja koja sam joj postavila. Suprug i ja niti smo kome prijetili niti bi to ikad učinili, a kamoli lagali o tome javno poput nje jer nismo takvi ljudi. Da meni netko prijeti, ja bih otišla s tim na policiju odavno - odgovorila je Atanasovska. 

Dodala je kako su njoj i dalje najbitniji odgovori na pitanja na koja joj, kako kaže, Žužić nikad nije odgovorila:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Zašto je zaključila akciju za Noru 9. veljače, a da nikoga o tome nije obavijestila? Ni nas ni javnost. Zakonski akcija može trajati 60 dana. Akciju je zaključila retrogradno 26. veljače i navela da je trajala od 2. do 9. veljače 2013., iako je i tada znala da ljudi novac za Noru i dalje uplaćuju.

2. Zašto je u emisiji “Paravan” 12. veljače pozivala ljude da zovu na humanitarni telefon za Noru za akciju koju je sama zaključila tri dana ranije?

3. Zašto je mogla dati prvi izvod, a sve daljnje izvode ne smije? Za ovaj prvi joj nije trebao dopis od mene kao fizičke osobe i majke! A za ove ostale treba?

4. Zašto je lagala da je bila državna revizija kad smo provjerili da nije te da to uopće nije u njihovoj ingerenciji?

5. Ako je skupljala novac za drugu djecu, zašto to javno nije rekla i zašto nije dala drugoj djeci?

6. Zašto nije dala novac drugima kojima je potreban, nego leži na računu Udruge toliko mjeseci?

Osim toga, Norina majka je navela kako je umorna od svega i da samo zaslužuju znati istinu. Dodala je kako je spremna prikazati ispis svojeg telefona i dokazati da nikome nije prijetila te da će prijaviti Žužić za klevetu.

'Zvala me i rekla da će doći i baciti mi bombe u dvorište'

Na pozive i na službene upite predsjednica Udruge Hrabro dijete u srijedu nije odgovarala. Samo je rekla kako ne želi ništa komentirati dok se ne obavi nadzor nad novcem.

Ostala je pri tome da nijednu kunu s računa koji je bio otvoren na ime Nore Šitum nije potrošila. U utorak je rekla da su u Udruzi bile odgovarajuće institucije i policija te da ni jedno od njih nije utvrdilo nepravilnosti. No u policiji kažu da nisu bili u Udruzi niti su išta provjeravali. Također, nije bila ni Državna revizija, kako je Žužić odgovorno tvrdila. Baš kao ni Ministarstvo financija, za koje je Žužić rekla da im je predala papire iz humanitarne akcije. Tih papira u Ministarstvu nema. 

Od ponedjeljka kreće nadzor Udruge

No, oni su u srijedu ipak pokrenuli postupak nadzora Udruge.

- Naložio sam nadzor te da se obavijesti odgovorne osobe u toj Udruzi da će nadzor početi od ponedjeljka, da se dostavi službena dokumentacija i da se pripreme za njegovo provođenje - kaže Branko Šegon iz Ministarstva. Đurđa Aleksić, koja je također član Udruge Hrabro dijete, tvrdi da nije znala ništa o financijama i da nema veze s time.

Kaže da su joj glavna djeca i pomoć djeci te da je pozivala da se javno kaže točno prikupljen iznos. Neslužbeno smo doznali da je Aleksić u posljednjih 10 godina već 20 puta kazneno prijavljivana za različite oblike prijevara zbog navodnog “muljanja” s računima lokalnog radija Kulturno-umjetničkog društva i drugih, a s ciljem prisvajanja novca za sebe.

Žužić u tišini podigla prijavu protiv Norine majke

I dok u Udruzi svi šute, predsjednica Žužić u tišini je podignula prijavu protiv Đane Atanasovski. U prijavi stoji kako joj je Norina majka navodno preko telefona rekla:

“Zapamtit ćeš današnji dan. Gorjet ćeš u paklu. Znaš da imaš dijete. Ako treba, doći ćemo u Novu Gradišku i bacit ćemo ti bombe i izbrisat ćemo te s lica zemlje. Ukrala si novac mojega djeteta”.

Za liječenje Nore skupljeni su milijuni kuna

Nora Šitum izgubila je život 20. ožujka 2013. Za nju su skupljeni milijuni kuna. Majka Đana traži izvode iz banke. Udruga Hrabro dijete pokazala je stanje na računu, ali još nije dala izvode uplata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 477
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a