Obavijesti

News

Komentari 53

Nastavljaju sutra: Australija prekinula potragu za avionom

Nastavljaju sutra: Australija prekinula potragu za avionom
16

Pilot nestalog aviona Zaharie Shah je prije polijetanja iz Kuala Lumpura razgovarao s nekim na telefon. Policija istražuje poziv i nada se da će joj pomoći u istrazi

VIDEO

U četvrtak oko 14.30 sati po našem vremenu Australska služba pomorske sigurnosti izdala je priopćenje kojim obaviještava da završavaju potragu za nestalim malezijskim avionom za danas, te da će ga nastaviti tražiti u petak.

Izvijestili su kako su njihova četiri zrakoplova preletjela područje od 23.000 četvornih kilometara. No, zasad još nisu ništa pronašli.

Tvrtka Hoegh izvijestila je na konferenciji za novinare da je njihov brod St. Peterburg također obustavio potragu zbog mraka , ali će ju nastaviti sutra u zoru.

Devetnaest iskusnih moreplovaca je na brodu St. Peterburg, a svi su Filipinci. Brod se na lokaciji u Indijskom oceanu nalazi već 16 sati , a članovi posade dalekozorima su pretraživali teren.

Tvrtka Hoegh tvrdi da je poziv za pomoć u istrazi stigao još u utorak . Zasad nisu ništa pronašli.

Norveški brod prvi stigao na lokaciju gdje su uočeni dijelovi aviona

Norveški brod stigao je u četvrtak oko 12 sati po našem vremenu prvi na lokaciju gdje su uočeni mogući dijelovi nestalog malezijskog zrakoplova, javlja Reuters, a prenosi BBC. Brod je plovio od Madagaskara prema  Melbourneu kada je primio poziv australskih vlasti koje su posadu zamolile za pomoć u traženju ostataka aviona. Norveški list Aftenbladet piše kako je riječ o norveškom teretnom brodu "St. Petersburg".

Na putu prema mjestu gdje su objekti uočeni lete i zrakoplovi Australije, SAD-a i Novog Zelanda te plovi nekoliko brodova.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Podsjetimo, Australija je objavila kako su stručnjaci na satelitskim snimkama uočili objekte 2260 km jugozapadno od grada Pertha u Indijskom oceanu koji bi mogli biti ostaci nestalog Boeinga 777 . Zrakoplov je, podsjetimo, nestao 8. ožujka, a u njemu je bilo 239 ljudi.

Za identifikaciju odnosno potvrdu da li su pronađeni dijelovi ostaci nestalog aviona možda će trebati dva ili tri dana.

Loša vidljivost otežava potragu

Zrakoplov američke mornarice i zrakoplov australske vojske koji su jutros po našem vremenu prelijetali područje gdje su objekti uočeni vratili su se u bazu. Posada nije vidjela nikakve dijelove. No prema pisanju medija na tom je dijelu zbog lošeg vremena, odnosno oblaka i kiše, vidljivost jako loša.

Pokretanje videa...

Reuters VIDEO

Malezija: Snimke su vjerodostojan trag

Ma lezijske vlasti su rekle kako su satelitske snimke koje je pokazala Australija "vjerodostojan trag", ali da se mora doći na lokaciju kako bi se vidjelo o čemu je točno riječ.

Malezijske vlasti su rekle i da još ne isključuju mogućnost da je zrakoplov imao tehničkih problema zbog kojih se srušio.

S kim je pilot razgovarao prije polijetanja?

Pilot nestalog malezijskog zrakoplova Zaharie Ahmad Shah je prije polijetanja iz Kuala Lumpura s nekim razgovarao preko telefona. Policija se nada da će "misteriozni" poziv iz kokpita možda pomoći u istrazi i potrazi za zrakoplovom, piše Daily Mail. Podsjetimo, pojavile su se glasine da je pilot politički aktivist, a u srijedu je otkriveno i da su nestali neki podaci iz simulatora letenja, koji je pronađen u pilotovu domu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu