Obavijesti

News

Komentari 86

Nova tragedija: Majka poginule Eme izgubila je bitku s rakom

Nova tragedija: Majka poginule Eme izgubila je bitku s rakom
5

Nije istina da bol nestaje protekom vremena. Svaki dan mi donosi veću patnju, tvrdila je Sanela Prispilović koja je preminula u srijedu. Njenu kćer Emu automobilom je prije dvije godine usmrtila vozačica

VIDEO

Ponekad osuđujem sebe i svoj karcinom. Da nisu tad krenuli na autobusnu stanicu, kako bi u Koprivnici izvadili moje dopunsko osiguranje koje su mi namjeravali donijeti u zagrebačku bolnicu gdje sam ležala zbog karcinoma, tragedija se ne bi dogodila. Ili da je ta žena bila opreznija, moglo je sve proći bez posljedica po obitelj, koju gotovo i da nemam, govorila nam je gospođa Sanela Prispilović prije dva i pol mjeseca dok su joj suze klizile niz lice.

Tad je već bila strašno iscrpljena bolešću jer je karcinom metastazirao te, osim jetre, pluća i lijeve dojke, zahvatio i mozak.

Na kćer naletio auto: 'Osam mjeseci su mi tajili njenu smrt'
Na kćer naletio auto: 'Osam mjeseci su mi tajili njenu smrt'

- Kao da je osjećala da nas napušta. Kad smo u srijedu Mihael (7) i ja bili kod nje i zadnji put je vidjeli živu, rekla mi je da pozdravim tatu i brata te je zagrlila sina. Prije toga me je molila da je odvedem iz bolnice jer više ne može izdržati bol – rekla nam je Slavojka Subotić (60), majka Sanele Prispilović, koja je preminula taj isti dan. Krhko tijelo 40-godišnje Sanele, s kojom smo razgovarali prije nešto više od dva mjeseca, nije izdržalo borbu na dva “fronta”. Borbu sa zloćudnom bolešću i patnju zbog “raspada” obitelji.

- Stalno se preispitujem. Što smo zgriješili Bogu da nam je uzeo najljepše u životu? Našu malu Emu. Kažu da bol nestaje protekom vremena. To nije istina, jer meni svaki novi dan donosi sve veću patnju. Ne znam kako se dalje nositi s tim. Trenutak nepažnje vozačice i jedna obitelj je nepovratno uništena - razmišljala je Sanela Prispilović gužvajući u ruci presudu kojom je zbog nesreće osuđena vozačica.

Tuga i neizvjesnost: Svaku noć sanjam našeg malog anđela...
Tuga i neizvjesnost: Svaku noć sanjam našeg malog anđela...

Presudom, koja je pravomoćna, proglašena je krivom, jer je tog kobnog utorka u listopadu 2016. godine u 7.45 sati u Cvetkovcu nedaleko od Koprivnice s leđa “pokosila” Željka Prispilovića (43) kraj autobusnog stajališta dok je na ramenu nosio dvogodišnju kćer Emu, a desnom rukom držao tad šestogodišnjeg sina Mihaela, koji je jedini prošao bez ozljeda. Anđeo, tepala joj je majka, gledajući u sliku kćeri koja je nakon udarca Škode u očeva leđa pala na asfalt. Željko je teško ozlijeđen i bio je nemoćan da joj pomogne. Nakon prometne nesreće žena i sin su ga posjećivali u bolnici te po preporuci liječnika tajili da je Ema poginula. Ispričala nam je da Željko u početku, dok je gledao slike obitelji, nije nikoga prepoznavao, ali kad mu je rekla tko je tko, znao je pitati za Emu.

- Govorila sam mu da je sve u redu i pri tome gutala knedle te na sve načine sprečavala da me suze ne izdaju – pričala nam je Sanela. Željko je morao ponovno učiti govoriti, pisati i hodati. Zbog smrskanog ugrađen mu je umjetni kuk.

- Sad hodam uz pomoć štake, ali sve mi to nije bilo teško jer sam mislio kako je moja obitelj zdrava. Supruga mi je govorila da njoj zdravlje ide nabolje. Nekoliko dana prije nego što su me pustili iz Krapinskih toplica, žena je došla do mene i počela plakati. Upitao sam je zašto plače kad je sve u redu. Idem kući, a djeca su zdrava. Tad je došao liječnik i rekao mi da je Ema preminula nakon nesreće. Tad sam poželio da sam umjesto nje ja u grobu jer je Ema tek počela živjeti – ispričao nam je lani Željko, koji je potom sa zida skinuo sliku i držao je u naručju kako je i posljednji put nosio svoju nikad prežaljenu kći.

Vozačica je osuđena na godinu dana zatvora, koji je pretvoren u rad za opće dobro. Dva sata rada dnevno zamjenjuju po jedan dan zatvora. Pokušala je kontaktirati gđu. Prispilović, ali ona je to odbila.

- Što da joj kažem? Da je sve u redu? To ne mogu, ali je ne mrzim. Znam da joj nije lako, ali ona ima sve svoje žive i zdrave. Moja muka i bol koju svakim danom sve više osjećam me toliko pritišću da gotovo ludim - rekla nam je svojedobno gospođa Prispilović, koja je živjela u tišini. Prospilovići su živjeli doista skromno. Oboje su imali po 1250 kuna invalidnine. Suprug, koji je bio djelatna vojna osoba, nije se oporavio od ozljeda i poslan je u mirovinu.

'Što smo to zgriješili Bogu da nam je uzeo našu malu Emu?'
'Što smo to zgriješili Bogu da nam je uzeo našu malu Emu?'

Trenutačno je smješten u udomiteljsku obitelj jer ne može sam o sebi skrbiti. Sin Mihael je u Malom Lošinju kod Sanelinih roditelja, koji su mu privremeni skrbnici. Sanelini roditelji, Slavojka (60) i Petar (63) žive u Malom Lošinju i skrbe o unuku koji je tamo završio prvi razred osnovne škole. Iza obitelji koja je prije samo dvije godine gradila život ostaje prazna kuća i kredit za nju kojim su ju kupili kako bi bračni par na noge podigao dvoje djece

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.