Obavijesti

News

Komentari 49

Nova tragedija u Australiji: U kući na smrt izbodeno 8 djece

Nova tragedija u Australiji: U kući na smrt izbodeno 8 djece
16

Policija je na mjestu tragedije pronašla i ranjenu ženu (34) koja je navodno majka ubijene djece. Policija slučaj istražuje i zasad se ne zna tko je i zašto ubio djecu

VIDEO

Osmero djece pronađeno je u petak mrtvo u domu u  gradu Cairnsu u Australiji. Djeca su bila u dobi između 18 mjeseci i 15 godina . Svi su izbodeni i zadavljeni, pišu australski mediji no policija još to nije službeno potvrdila, javlja BBC.

Policija je poziv upomoć dobila u 11.20 sati po lokalnom vremenu. Kad su spasioci došli na mjesto, mogli su samo utvrditi da su djeca mrtva. Pronašli su i ženu (34) koja ima više ubodnih rana. Odvezli su je u bolnicu. Stanje joj je stabilno. Surađuje s policijom.

U bolnici je pomoć pružena još jednom čovjeku, piše Sydney Morning Herald. Pretpostavlja se da je on rođak obitelji. Ne zna kakvo mu je stanje niti zbog čega mu je pružena liječnička pomoć.

Policija je rekla da je žena majka sedmero djece dok je osmo najvjerojatnije rođak. No naglašavaju da tijela još nisu identificirali.

VIDEO

- Ovog trenutka javnost ne treba biti zabrinuta zbog ove situacije. Sve je pod kontrolom, a ovdje je riječ o jednoj jako tragičnoj situaciji - rekao je voditelj intervencije Bruno Asnicar. Policija istražuje u kakvom su odnosu žena i djeca te tko je i zašto ubio djecu. Još nikoga nisu uhitili.

Lisa Thaiday koja se našla na mjestu tragedije tvrdi da je rođakinja žene i kaže da su djeca bili braća i sestre, a da im je ranjena žena majka.

Pronašao ih stariji brat

Stariji brat (20) došao je kući i našao braću i sestre mrtve, javlja NBC News.

- Ja ću se sad za njega brinuti, on treba utjehu. Mi smo velika obitelj, jednostavno ne mogu vjerovati - rekla je Lisa Thaiday.

Australski premijer Tony Abbott rekao je kako je ovo stravičan zločin.

- Svaki roditelj zbog ovoga što se dogodilo osjeća duboku tugu. Ovo su dani iskušenja za našu zajednicu. Večeras ćemo plakati i moliti se za ovu djecu - rekao je Abbott.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...