Obavijesti

News

Komentari 37

Nova afera: 'Radio sam prljave poslove za duhansku tvrtku...'

Nova afera: 'Radio sam prljave poslove za duhansku tvrtku...'
1

Paul Hopkins, čovjek koji je za British American Tobacco (BAT) u Africi odrađivao razne prljave poslove, sada je progovorio protiv svoje nekadašnje kompanije

VIDEO

Paul Hopkins, čovjek koji je odrađivao prljave poslove za British American Tobacco (BAT), sada ruši reputaciju te kompanije. Britanski Independent piše da je glavni Hopkinsov posao, prema njegovom vlastitom priznanju, bio iz igre izbaciti glavnog BAT-ovog afričkog rivala Mastermind Tobacco.

Hopkins je iz Kenije radio za BAT, a kompanija ga je plaćala da bi potkupljivao dužnosnike Mastermind Tobaccoa kako bi mu otkrili povjerljive informacije o kompaniji.

Isplate političarima, policiji...

Dokumenti koje je pregledao Independent pokazuju da je Hopkins u ime BAT-a vršio isplate namijenjene rušenju antipušačkih zakona u nekoliko država istočne Afrike, potplaćivao je i policiju kako bi uhićivala krijumčare duhana.

Zapadne kompanije su nakon zabrane pušenja u nizu zemalja Afriku vidjele kao plodno tlo za širenje i nuđenje različitih modela prodaje poput cigareta na komad što posebno privlači mlade ljude. 

Novac BAT-a išao je i u ruke dvoje članova i jednog bivšeg člana Okvirne konvencije za kontrolu duhana (FCTC) pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Riječ je o inicijativi UN koja je imala za cilj smanjenje smrtnosti čiji je uzročnik duhan. BAT je platio dužnosnicima za sabotažu prijedloga FCTC-a prema vladama Ugande, Burundija i Komorskih otoka. 

Godinama odrađivao prljave poslove

Nakon što je godinama odrađivao prljave poslove, Hopkins je izrazio svoje negodovanje i zabrinutost postupcima BAT-a. Tada je počela njegova agonija jer plaća mu je kasnila, a isključena mu je i struja koju je trebao platiti BAT. 

Hopkins je na kraju dobio otkaz, a iako se žalio sudu, odbili su ga jer mu je otkaz uručen po zakonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa