News

Komentari 169

Policajac sasuo pet metaka u mladića zbog čekića u džepu

Policajac sasuo pet metaka u mladića zbog čekića u džepu

Policajac ga je upucao s čak pet metaka, a iako je ubijen u noći s ponedjeljka na utorak, policija se nije po tom pitanju oglasila do srijede. Službenik je suspendiran do daljnjega..

Nova tragedija dogodila se u Americi. U kalifornijskom Valleju ubijen je mladi Latinoamerikanac (22). Usmrtio ga je policajac ispalivši pet metaka u njega, a kako javlja ABC7news, upucani mladić nije predstavljao baš nikakvu opasnost.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjednici kleče u znak protesta

Mladi Sean Monterrosa ubijen je u noći s ponedjeljka na utorak, a policija se nije oglasila sve do srijede. Nije se čak ni znalo je li mrtav.

Potom se obratio lokalni policijski čelnik Shawny Williams i otkrio okolnosti događaja. Objasnio je kako je policajac mislio da Monterrosa ima pištolj jer je vidio da nešto viri iz njegovog džepa:

- Zbog toga je kolega otvorio vatru, jer je pretpostavljao da bi moglo doći do krvoprolića te da bi mogao biti napadnut - kazao je Williams. 

Kasnije se utvrdilo da pištolja nije bilo, a taj 'pištolj' kojeg je policajac vidio bio je samo - čekić. Taj policajac suspendiran je do daljnjeg.

U tim trenutcima, kao i u ostatku Sjedinjenih Država i u Valleju su se odvijali prosvjedi. U tom su gradu prosvjednici opkolili policijsku stanicu.

Iako se stanje u nekim mjestima smirilo, diljem Amerike i dalje prosvjeduju stotine tisuća Amerikanaca zbog nedavnog ubojstva Georgea Floyda koji je preminuo zbog toga što mu je policajac koljenom gnječio vrat preko pet minuta.

Najčitaniji članci